07/18/12 02:01
(http://socialevo.net/)

Осигурете сигурна репутация за бизнеса си в интернет

Осигурете сигурна репутация за бизнеса си в интернет

Ако вече имате свой бизнес, то със сигурност знаете, че един от най-важните фактори за неговия успех е репутацията му. Да, всички онези неща, които ви открояват от останалите, качествата на вашите продукти или услуги, както и многото останали дребни детайли, които сте градили дълго време.

И докато репутацията си в „живия живот” най-вероятно владеете добре, то все повече бизнеси имат сериозни проблеми с репутацията си в мрежата. Там действат малко по-различни закони и за да се справите успешно, със сигурност ви е нужна помощ от специалисти в областта.

В последните години уебсайтовете се превърнаха в нова арена за бизнес битки. Различни недобронамерени потребители и хакери с различна мотивация се опитват непрекъснато да вгорчат живота на бизнес потребителите. Спомнете си колко често напоследък чувате за „хакнати страници”, откраднато съдържание и т.н.

Част от виртуалните престъпници нападат даден сайт, с цел да извлекат някаква полезна информация, да бъдат допуснати и да саботират успеха на дадена корпорация. Вече по-често обаче сайтовете и на по-малки компании са използвани за разпространение на зловреден код и „инфекции”, които да заразят техните потребители. Според официалната статистика, подобни атаки унищожават ежедневно репутацията на повече от 6 600 потребители в световен мащаб. Те стават носители на вредоносни файлове и по този начин заразяват всеки, опитал се да отвори техния сайт. Отново според статистиката хакването на сайт и поставянето на зловреден софтуер са най-честно срещаните методи на хакерите, чрез които могат да нарушат работата на вашия сайт, така както една четвърт от всички функциониращи бизнес сайтовете в някакъв период от своето съществуване са били подложени на атаки.

И ако подобен проблем е огромен, защото ще се злепоставите пред своите клиенти или пред желаещите да станат такива, то всичко става още по-зле впоследствие. За да ограничат „заразата”, най-известните търсачки като Google, Yahoo и Bing вкарват подобни сайтове в черни списъци, от които след това излизането е трудно.  Идеята на тези списъци е, че попадне ли веднъж в тях, сайтът на вашата фирма най-малкото няма да може да се отваря от повечето потребители, а те вместо да видят вашите услуги и продукти ще получат съобщение, че вашият сайт може да зарази компютрите им.

Сред добрите новини, касаещи сигурността на сайта ви, в момента е, че най-вероятно компютърът, от който работите и качвате неща в него, е защитен от антивирусна програма, а и хостинг компанията ви се грижи за голяма част от сигурността. Въпреки това, от проблеми не е защитен на практика никой. Пътищата за атака непрекъснато се променят. Почти всеки уеб сайт има своите слабости, независимо от използваните технологии и хостинг платформата, на която е разположен. От скоро обаче потребителите могат да разчитат на нещо доста сигурно в защитата на репутацията на сайта си.

Благодарение на новата SaaS услуга на хостинг компанията ICN.Bg, наречена „ICN.BG Security & Reputation”, е налице възможност за постоянен мониторинг на репутацията на даден сайт. В резултат на ежедневно сканиране в различни системи, поддържащи черни списъци, онлайн репутация, както и проверка за зловреден код, възможни слабости в приложението ви, анти-спам и друг вид уязвимости, мястото на вашия бизнес в мрежата ще е доста по-сигурно, а репутацията му – гарантирана.

Благодарение на ICN.BG Security & Reputation всички собственици на сайтове ще имат по-добра възможност да защитят своя сайт от атаки, експлойти, анти-спам и друг вид действия, целящи нарушаване на нормалната работа на сайта. Работата на системата ви гарантира получаване на пълна статистика при наличие на заразени файлове, информация за грешки в използвания софтуер, както и информация как да се защитите.

Подобни статии:

  1. Интернет бизнеса в България през 2011 – II /Обновена/
  2. Интернет бизнеса в България през 2011
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване