07/19/12 04:18
(http://socialevo.net/)

Foursquare с нови възможности за бизнеса – Local updates

Въпреки честите ъпдейти напоследък бизнесите във foursquare продължаваха да имат по-скоро пасивна роля. Теzi можеха да добавят подопечните си обекти, да се „чекират“ и с това да публикуват снимки или да оставят препоръки, отново заедно със снимки, както и да обявят промоция или специално намаление. Само тези неща можеха да ги откроят и да привлекат вниманието на другите потребители на мрежата. Съвсем скоро обаче магазините, ресторантите и др. подобни ще могат да бъдат почти толкова активни, колкото и ние, 20-те милиона потребители на foursquare.

Новите функционалности за бизнеса, обещани от foursquare, ще позволят публикуването на съобщения. Нещо като „Shout“, което foursquare спряха преди време, но за бизнеса. Към тези съобщения ще могат да се прикачват и снимки, които наистина привличат вниманието. Целта на това нововъведение е да осигури още една допирна точка между потребителите и бизнеса. Ако сте в София и харесвате Kanaal например, не е изключено скоро да видите снимка на няколко бири със съобщение, че предлагат промоция. Или че ви очакват на по бира. Или че са добавили още белгийски бири към менюто.

Има и някои особености около т.нар. „Local updates“. Те наистина са локални, т.е. ще ги видите само ако сте в същото населено място, където е съответният търговски обект. Освен това трябва да сте го посещавали често или поне да сте го харесали – това са най-ясните критерии за лоялност във foursquare.

За бизнеса „Local updates“ означават шанс да привлече посетители и да им напомни за себе си. И тъй като са локални, управителите на много обекти от една верига могат да пуснат такова съобщение или от името на цялата верига, или да оставят инициативната на местно ниво. Така или иначе това съобщение ще видим само ако сме близо до дадения обект.

Поздравления на foursquare за новите неща. Ясно си проличава амбицията им да предлагат възможности на бизнеса, но и да се опитват да монетизират услугата си. „Local updates“ засега се предлагат напълно безплатно, но отдавна се говори, че foursquare ще пуснат мобилна и таргетирана реклама. И това по всяка вероятност ще се случи съвсем скоро. В очакване сме!

И ако случайно не искате да получавате „Local updates“ от някой обект, просто ги изключете.

Снимки: foursquare

Подобни статии:

  1. Foursquare подготвят нови възможности за бизнеса
  2. Google+ Local вече е факт
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване