07/20/12 02:01
(http://socialevo.net/)

Google на война с торентите?

Google на война с торентите

Google ще се наложи да цензурира или с други думи да забрани ключови думи и фрази, които засягат торенти. Тази промяна обаче няма да засегне голяма част от Европа и света, а само и единствено Франция. Държавата, която най-често влиза в пререкания с най-голямата търсачка в света, отново е решила да създаде проблеми на компанията. Това стана ясно, след като Френският върховен съд реши да наложи ограничение върху SERPs, което премахва думи като „torrents“, „Megaupload“ и „RapidShare“ от функцията autocomplete в търсачката на Google.

Ограниченията, които се опитва да наложи френската държава върху компанията, имат за цел да допринесат за защита на авторските права на създатели на видео и музикално съдържание. Според местните органи, ако функцията autocomplete бъде ограничена и подобни ключови думи и фрази са ограничени, ще бъде намалено нарушаването на авторските права на територията на Франция.

Подобни мерки са наистина изключително радикални и сами по себе си говорят за силните рестрикции, които се опитва да наложи Франция върху Google. На този етап решението не е взето на 100%, но ако то бъде потвърдено от последните инстанции, със сигурност ще има доста недоволни потребители. Разбира се, подобна мярка има и своите основания, така че няма как да кажем кое е правилното решение в този случай.

Снимка: Mtorrents

Подобни статии:

  1. Autocomplete предпочитан от потребителите в Google
  2. Франция съди Google заради „autosuggestion“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване