07/20/12 07:22
(http://socialevo.net/)

Вече е официално – Windows 8 излиза на 26 октомври

Вече е официално - Windows 8 излиза на 26 октомври

Вчера от Microsoft обявиха официално точна дата за пускането на най-новата им операционна система Windows 8. След месеци на спекулации и очаквания от потребителите,  Майкрософт най-после разкри точната дата, в която ще пусне официално Windows 8 и това е 26 октомври 2011.

Тази новина беше съобщена на годишната търговска конференция на Microsoft от президента на отдела, отговарящ за Windows и Windows Live в Microsoft, Стивън Синофски и беше отразена в официалния блог на компанията. Това става, след като по-рано този месец Тами Релер съобщи на присъстващите на MWPC, че ще пуснат Windows 8 в края на октомври, без да казва точна дата.

Windows 8 e опит на Microsoft да вдъхне нов живот на своята популярна операционна система. Всъщност от компанията са се заели сериозно да подновят и ъпгрейднат операционната си система, като въведат „Metro“ интерфейса. Преди няколко дни те обявиха пускането и на пакета за работа Office 2013, който е съобразен изцяло с новостите на Windows 8 операционната система. Важно е да споменем и очакваното пускане на новия таблет от Microsoft, наречен Surface, което ще направи картинката пълна.

Пускането на Windows 8, както и другите продукти на Microsoft, е сериозна заявка, че те не искат да се откажат от борбата за доминиране в PC устройствата на потребителите. Като кажа устройства, имам предвид не само десктоп устройствата, при които Microsoft винаги досега е бил доминиращ играч, но и при мобилните устройства, таблети и телефони, където другите конкуренти Apple и Google са значително по-напред в надпреварата.

Дали ще успее да се наложи операционната система Windows 8 сред потребителите на мобилни устройства така, както се е наложила сред десктоп устройствата, остава да се види, но новата операционна система определено има своите предимства и си заслужава да се опита.

Датата 26 октомври е за всички нови PC-та с инсталиран Windows 8, както и въможност за ъпгрейд за всички, които ползват Windows XP или по-нов. За тези, които са нетърпеливи да се запишат за ъпдейта, ето и линк към възможността за Регистрацията за Windows Upgrade Offer 

Снимка: The Windows Blog

Подобни статии:

  1. Microsoft планира пускането на Windows 8 през октомври
  2. Skype за Windows телефоните вече е факт. No #beta!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване