07/21/12 02:01
(http://socialevo.net/)

Пикантно: Индонезия затвори 1 милион порно сайта

Индонезия затвори 1 милион порно сайта

Ако не в събота, то кога можем да ви съобщим тази новина. Тъй като ислямът празнува Рамадан, Индонезия е взела радикално решение и е затворила 1 милион порно уеб сайта. Интересното е не толкова поводът, а бройката на подобни сайтове, които съществуват в онлайн пространството. Освен това правителството е заявило, че възнамерява да затвори още милиони подобни онлайн пространства, а за тяхното възстановяване въобще не се и говори.

Ще блокираме и затворим голям брой порно сайтове поради наближаването на Рамадан,“ казват от правителството на Индонезия. „Това обаче не означава, че след преминаване на празникът достъпът или съществуването на този вид сайтове ще бъде възстановено.

Оказва се, че държави като Индонезия започват да налагат сериозни рестрикции върху онлайн пространството и това е в разрез с идеята на интернет. Разбира се, трябва да има известни ограничения, но по наше мнение подобни мерки са малко крайни. Все пак знаем колко е консервативно обществото, населяващо подобни географски ширини. Подобни мерки могат да се окажат и голям проблем за производители на смартфони, които са задължени да блокират опции на своите телефони. Подобен случай са имали от RIM преди години.

Снимка:  Tostyart

Подобни статии:

  1. 80% напускат сайта веднага щом им бъде поискана регистрация
  2. 6 основни SEO грешки, от които да пазите сайта си
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване