07/26/12 02:00
(http://socialevo.net/)

85% от американците мразят политическите реклами във Facebook

 

85% от американците мразят политическите реклами във Facebook

Изследване, проведено от „Пенсилванския университет“ сред около 1,600 респондента, сочи, че американците не харесват таргетирани политически реклами, които ги заливат в социалната мрежа, Facebook. Те споделят също така, че ако видят подобна реклама в техните профили, това не само, че не им харесва, а дори ги кара да се чувстват ядосани. Фрапиращото е, че желаейки да привлекат на своя страна точния кандидат, политиците могат дори да го отблъснат с реклами във Facebook. 

Друг интересен и негативен факт за партиите в САЩ е, че над 70% са на мнение, че ако видят таргетирана реклама в своите сайдбарове в социалната мрежа, те дори ще се замислят дали въобще да гласуват за този кандидат, та дори той да е бил техен фаворит. Оказва се, че социалните мрежи биват възприети доста лично от американците, което е странно, но на практика на тях не им допада да виждат политика там. Разбира се, знаем, че ситуацията в Twitter е доста по-различна в този случай, който разискваме в тази статия.

Политическите партии, посредством PR и рекламни агенции си служат много умело и таргетират с доста голяма точност своите потенциални и текущи избиратели. За съжаление на българските политици и за наше щастие подобни приоми все още са непознати в България. Все пак ще бъде интересно да чуем мнението на българите, ако подоен подход бъде предприет от нашите управници. На този етап обаче всичко си остава мираж с малки опити, но плахи.

Снимка: Facebook

Подобни статии:

  1. Facebook: От януари реклами ще се появяват и в новините
  2. 46% от майките не дават на децата си да видят техния Facebook профил
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване