08/06/12 07:51
(http://www.azcheta.com/)

Бренда Джаксън с награда за любовните си романи

Носителят на 30-то юбилейно издание на Наградата на Писателите романтици на Америка (RWA) за цялостно творчество “Нора Робъртс” се казва Бренда Джаксън, съобщи Publishers Weekly. Отличието, връчено за първи път през 1983-та, се дава като призвание за съществен принос към любовните романи.

Джаксън излиза на сцената на RWA да получи своята награда на фона на монтаж от снимки от нейния живот. Съвпадайки перфектно с темата на вечерта, а именно романтиката и любовта, на екрана се появява снимка на петнайсетгодишната Бренда, която получава пръстен, символ за вечно приятелство, от сегашния си съпруг.

Бренда Джаксън е сред най-издаваните американски автори - до момента тя има 94 публикувани книги и се очаква до ноември 2013 г. да станат 100. Тя започва своята кариера през 1994 г, се превръща в първата афро-американка, чиято книга е публикувана в поредицата Harlequin/Silhouette Desire Line и чиито производения стигат до върха на класациите по продажби на USA Today и New York Times.

2012 година се оказва много успешна за Бренда, тъй като освен че получава наградата от RWA, тя е номинирана и за NAACP Image Award за произведението си „A Silken Thread”.

„Писателите романтици на Америка” (Romance Writers of America, накратко RWA ) стартират своята дейност през 1981 и от тогава неспирно следват своята кауза да помагат за популяризирането и развитието на кариерите на писателите на любовни романи. През годините Наградата на RWA за цялостно творчество “Нора Робъртс” е била връчвана на известни автори като Шарон Сала, Алисън Харт и Деби Макомбер.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване