08/10/12 15:33
(http://www.azcheta.com/)

Искам да ти споделя... Тайната

Чета „Тайната“ от доста време. Бавно и сигурно, опитвайки се да попия съветите на куп богати и изтъкнати лектори, споделили тайната на своя успех. И не че не ми се получават нещата – съветите ми звучат доста разумно. Просто сякаш някой друг се нуждае повече от тази книга!

За да не ви обърквам съвсем, ще ви разкажа… Книгата „Тайната“ е базирана върху световноизвестния филм (още не съм го гледала!) със същото име и допълва примерите, твърденията и обясненията на някои от най-изтъкнатите философи, предприемачи и специалисти от всякакви области, пожънали грандиозен успех в живота. Как? Чрез силата на съзнанието си и чрез принципа „Каквото повикало, такова се обадило“.

Тайната на „Тайната" е много проста – ако мислиш силно и натрапчиво за нещо, то пристига в живота ти, защото всичко във Вселената вибрира на определена честота и съзнанието ни работи като антена. То изпраща сигнали и при нас се връщат нещата, трептящи със същата честота. Дали обаче ще привлечем милион долара или куп неприятности, зависи от тренировката ни. И тук се включват съветниците, споделили в отделните глави на книгата своите тайни за здравето, парите, за света и живота. Разделена на части, книгата предлага на читателите съвети как да овладеят тази проста и същевременно невероятно сложна техника на позитивно мислене, способно да направи живота ни розов. Дали на всички ще ни се получи, зависи само от нас и от проявената доза... скептицизъм.

Намесвам скептицизма, защото „Тайната“ е типичен представител на селф-хелп литературата. Около мен непрекъснато някой се възмущава от този тип книги и ги осмива. Аз обаче съм на коренно противоположното становище и смятам, че никой няма правото да отнема надеждата и подкрепата на хората, изпаднали в трудна ситуация. Всички ние сме били в такива и ако нямаме добри приятели, здраво семейство или не получим подкрепа от външен фактор, един от най-добрите съветници е селф-хелп литературата.

Е, прочетох „Тайната“. Помислих върху казаното в нея от всички изтъкнати личности, но най-много се впечатлих от примерите, с които е подкрепена всяка разбулена тайна. Някои ми сесториха леко нереални. Други обаче ме поразиха и ме накараха да осъзная, че книгата не трябва да е у мен. Защо? Защото имам щастливо семейство, прекрасно дете и съм обграден ас любов. Боря се да постигна набелязаните цели и криво-ляво пълзя нагоре към онова, което искам. Може би не следвам плътно съветите на книгата, но определено не съм зле.

За разлика от личната история на човек – почти непознат, който случайно сподели с мен преживяванията си. Тъгата в очите му и онази пустош, когато си се предал напълно, ме накараха да осъзная, че „Тайната“ е за него и семейството му. Още утре ще му я подаря и ако селф-хелп литературата, която всички толкова осмиват, помогне на този човек да върне огънчето в очите си, всички хулители ще трябва да ме извинят…

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване