08/14/12 02:01
(http://socialevo.net/)

Препоръчано за малкия бизнес

Препоръчано за малкия бизнес

Интернет е платформата, която дава най-голяма свобода за реализиране на идеи. За съжаление, това не е безплатен канал, както си мисли шефът в съседната стая, но при добре премислен бюджет и идейност може да генерира добри приходи, които да избият многократно всяка една инвестиции. В тази статия ще ви дадем няколко съвета за това как да използвате онлайн пространството с малки инвестиции, а при отдаване на тази кауза може да очаквате доста постъпления от ваши клиенти.

На първо място е добре да си направите блог. Да! Знаем, че  всички ви го натякват, но е крайно време да направите такъв, ако нямате. Важно е в него да забавлявате, а не да информирате. Бъдете полезни и интересни. Публиката, кото чете блога, не се интересува от вашите оферти или продукти само и единствено. Вие трябва да спечелите читателя, а след това да му продавате. Нека симпатиите му го накарат да ви потърсят за покупка.

Възползвайте се от социалните мрежи Facebook и Twitter. Платете на някой дизайнер някой лев да ви направи една готина Facebook фен страница и един фон за Twitter. След това бъдете активни и комуникирайте с вашите фенове и последователи. Има много източници, където безплатно да научите как, кога и по какъв начин.

Оптимизирайте и инвестирайте в търсачки. Оптимизирайте сайта си и вложете някой лев в Google AdWords. Ще видите колко ще се подобри трафикът към сайта, а също така ще спечелите и нови клиенти. Като добавка тук мога да ви посъветвам да се обърнете към Freelance-ри, които ще са ви в пъти по-евтини, а резултатите понякога задминават очакванията.

Не забравяйте да експериментирате. Пробвайте LinkedIn, за да създадете контакти, направете се един приличен Pinterest профил с няколко апетитни борда. Също добре би било да помислите за Google+, Flickr, Behance и други платформи където да представите свои произведения и да се популяризирате.

Снимка: blogger

Подобни статии:

  1. За малкия бизнес и Facebook магазините [Инфографика]
  2. Foursquare в подкрепа на малкия бизнес
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване