08/14/12 07:07
(http://ivo.bg/)

Според :мат’ряла герберът не е цвете за мирисане

ОТВОРЕНО ПИСМО

ГОСПОДА, УПРАВЛЯВАЛИ, УПРАВЛЯВАЩИ И БОРЕЩИ СЕ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРСКИТЕ СЪДБИНИ! НАС!

Ще ви изредим поименно, за да не остане съмнение, кой трябва да отговори на поставените в това писмо въпроси: Бойко Борисов – м.р-председател, Цецка Цачева – п-л на Народното събрание (дали е народно!?), Росен Плевналиев –президент, Тотьо Младенов – м.р на МТСП (дали изобщо има такава!?), Георги Първанов – експрезидент, Жельо Желев – експрезидент, Сергей Станишев – БСП, Христина Христова – НДСВ, Миглена Кунева – нов водач на партия.
Както виждате, господа (другари), богат букет от титли и възможности. Вие всички получихте писма с които бяхте информирани, че в тази година 2012 обявена от ЕС за “Европейска година за активно стареене и солидарността между поколенията. Общата цел на Европейската година е да се улесни създаването на активно стареене култура в Европа, на базата на едно общество за всички възрасти.” … ”… Един уникален театър може да закрие дейнсот!

България се включи в инициативата с Решение на Министерския съвет от 13 октомври 2011 г., в което координацията на дейностите по Годината е възложена на министъра на труда и социалната политика.
Официалното откриване на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията–2012 в България се състоя на 2 март тази година, с подкрепата и съдействието на Европейската Комисия. На събитието присъстваха над 140 участника, сред които – посланици, депутати, ръководители и служители на държавни институции, представители на бизнеса, на работодателски, синдикални и граждански организации, на академичните среди, художествено-творчески съюзи, граждани”
Прекрасно! Похвално! Тогава всички вие отговорете на следните въпроси:
1. Защо, след като всички вие получихте писма с молба да подпомогнете финансово ЕДИНСТВЕНИЯТ В СВЕТА И У НАС ВАРИЕТЕТЕН ПЕНСИОНЕРСКИ ТЕАТЪР “СОФИЯНЦИ”, чиито личен състав е само от пенсионери-инвалиди, отговорихте с пренебрежително мълчание?
2. Защо писмото дошло от президентската канцелария, беше подписано от г-н Кирил Топалов, а не от обещалият пряк контакт с гражданите, президент Плевналиев?
3. Защо в продължение на месеци, театъра беше залъгван от МТСП за оказване на помощ (поискахте да променм план-сметката, да намалим “мероприятията” си до един концерт,, а после “имаме ли документ с който да оправдаем дадените ни пари) се подиграхте с нас и писмото-отговор с отказа за помощ получихме …4 дена след като концерта ни беше минал? Писмо подписано от зам. м-р от чиито отговор си личеше, че няма и представа за какво става дума?
4. Защо, господа, нито един от вас не си направи труда да изпрати, поне, ЕДИН ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС за апостолската работа на тези хора (средна възраст 70 год.), които вече ПЕТ ГОДИНИ се опитват да спасяват българската култура и да осъществяват, без някой да им е спускал Решениея и Указания, ВРЪЗКАТА С МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ, за да не забравят децата ни, че са българи?
Цветя? Вие, явно не знаете какво е това? Но те украсяват луксозните ви офиси, когато същите тези възрастни хора с бедняшките си пенсии, вършат истински героизъм и въпреки вашето престъпно равнодушие осъществиха своя ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ под надслов: : “В ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, ВПТ “СОФИЯНЦИ” – КУРАЖ, ДУХ И ПРИМЕР ЗА ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ”.
5. Защо ги пренебрегнахте? Защо ги дискриминирахте?
6. Ако всеки от вас, бе направил лично дарение, като онези българи дето в миналото са мислели за род и Родина, за език и традиции и са били истински народни дарители, и бяхте дарили като тях, да кажем половината от месечната ви заплата (дадена ви от народа ни и за сметка на нашите пенсии и заплатите на децата и внуците ни), ТЕАТЪРА ЩЕШЕ ДА ОЦЕЛЕЕ. Защо не направихте нищо и сега тази уникална формация трябва да преустанови дейността си?
Ние знаем отговора! Искаме да получим вашият. Нека го чуе не само българският народ, а и целият свят. Ако театъра на пенсионерите-инвалиди не трябва да го има и не заслужава вашата подкрепа, искаме да знаем – ЗАЩО?

НС “БУДИТЕЛИ-СЛЕДОВНИЦИ”
ВПТ “СОФИЯНЦИ”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване