08/20/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Instagram обръща поглед и към брандовете

Instagram мина 40 милиона абоната

Когато снимам с телефона, все по-често предпочитам Instagram пред стандартното приложение Camera, което идва с iOS. Да, някакви си 17 филтъра, които се заиграват със снимките. По-ценното на Instagram обаче е общността и 80-те милиона фенове на снимките, които са в Instagram единствено и само заради тях. А снимките са ценен актив в повечето социални мрежи – Facebook, Pinterest, Google+, Foursquare, даже и в Twitter. И това важни в пълна сила и за брандовете.

Преди време писахме за предаването „Какво Ви забърка Лео“ и как те използват Instagram. Доста компании по света, както и неправителствени организации използват Instagram, за да популяризират дейността си, да я покажат такава, каквато е, на своите настоящи и потенциални клиенти или привърженици. И като един уважаващ себе си инструмент Instagram вече предлага информация, която да е в помощ на брандовете. Преди броени дни откриха блог, специално посветен на бизнеса. Там вече има четири статии. Една от тях представя най-популярните брандове, друга дава основни съвети. Последната статия пък показва на практика как могат да се използват новите неща, които Instagram въвежда, и от брандовете.

Отделно има и секция в помощ на бизнеса, където има материали за това как се използва логото на Instagram, дали могат да се подават искания за нови филтри, как се използва техният API и пр. Има и директория с най-популярните профили в Instagram. Сред тях са Барак Обама, Джесика Алба, Puma, General Electric и много други.

Полезен ход от страна на Instagram! Аз вече се абонирах за блога.

Подобни статии:

  1. Снимки вместо думи с Instagram
  2. Как да експортирате вашите снимки от Instagram, преди Facebook да ги докопа
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване