08/28/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Twitter и Facebook като социален феномен

Twitter и Facebook като социален феномен

С доста интересна статия излязоха колегите от HuffingtonPost, които отбелязват, че все повече бездомни, безработни и деца в домове успяват да се възползват от социалните мрежи, за да подобрят начина си на живот. Става дума за това, че хора, които нямат храна и подслон, могат да си помогнат чрез Facebook, Twitter и други социалки и да намерят подкрепа. Така социалните мрежи се превръщат в един прекрасен социален феномен.

Според авторите в медията голям брой деца, изоставени в домове, успяват да използват социалните мрежи, за да намерят или изгубените си родители, или своето ново семейство. Друга социална черта на каналите се оказва възможността да се намери храна и подслон за тези, които се нуждаят най-много от тях. Чрез последователи, групи и фен страници тези хора намират помощ доста по-лесно, отколкото ако се борят с бюрокрацията в институциите.

Социалните мрежи могат да бъдат квалифицирани като социален инструмент също така благодарение на възможността да си намерите работа, а и подслон в даден момент. Потребителите са отзивчиви, но трябва да се внимава, защото има и доста злонамерени хора. С малко повече внимание и предпазливост обаче хората, които имат нужда от някаква помощ, могат да се доверят на Facebook, Twitter, Google+ и т.н.

Снимка: AskSmarterQuestions

Подобни статии:

  1. Bitly, инструментът за съкращаване на линкове, стана по-социален
  2. Къде са потребителите? Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn или Pinterest?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване