08/31/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Добре дошли в света на интелигентното следене на тенденциите с Mediatoolkit

Добре дошли в света на интелигентното следене на тенденциите с Mediatoolkit

Да се информирате за това каква част от съдържанието на конкурентите ви се споделя във Facebook? Може ли да усетите какъв ще е поредната тенденция в интернет и какво точно вълнува вашите читатели? Искате ли да знаете дали не се задава буря пред вашия бранд и дали вече не сте част от медийна криза?

Сигурно за почти всички нас, създателите на съдържание в интернет, е важно да знаем какво харесват нашите потребители. Какво четат, а и какво точно споделят в социалната мрежа, е може би най-полезната информация, тъй като ни позволява да напипаме дадена тенденция и да я използваме.

Един от най-новите инструменти за това сe нарича Mediatoolkit. Той би бил полезен на редактори, журналисти, PR-и и блогъри, а до една голяма степен и на SEO специалистите. Услугата позволява да проследявате кое съдържание от посочени от вас сайтове се споделя най-често от потребителите. По този начин можете да селектирате и анализирате какви са трендовете, които карат потребителите да споделят дадено съдържание. Също така можете да проверявате колко добре се справяте вие и вашите конкуренти във възможността да развълнувате потребителите и да ги накарате да споделят.

PR-ите могат да използват системата, за да проследяват дали не се задава криза за техния бранд, като преглеждат дали няма споделяне на негативни коментари или пък рязко покачване на интереса към дадена статия, представяща бранда в интернет.

Програмата позволява поставяне на етикети, т.н. Labels, и проследяване дали в даден сайт или група от сайтове се е появила информация за търсен от вас термин, бранд или друго, свързано с вашата дейност.

На SEO специалистите този сайт може да помогне да проследяват действията на своите конкуренти конкурентите по дадена тема, която оптимизират, и да проверят дали тяхното съдържание или това на конкурентите им е по-споделяно от потребителите.

На SEO специалистите този сайт може да помогне да проследяват действията на своите конкуренти конкурентите по дадена тема, която оптимизират, и да проверят дали тяхното съдържание или това на конкурентите им е по-споделяно от потребителите.

Тъй като Mediatoolkit е все още в бета версия, имате възможност да се запишете за 14-дневен бета тест и да се запознаете с функциите, които са въведени досега. И един жокер от мен – преди няколко седмици публикувах статия за успеха на един млад предприемач, който се възползва от това да открива интересни трендове, да създава пародийно съдържание, което води до много нови последователи в Twitter. Впоследствие от време на време той пък им изпраща туитове с рекламно съдържание.

Компанията, създала тази услуга, участва и в стартъп представянето, организирано на Webit. Това, което ни остава е, да се надяваме, че продуктът ще представлява интерес за повече потребители и инвеститори и в най-скоро време ще получи финансиране, за да разшири своите функционалности.

Подобни статии:

  1. Добре дошли в Androidland
  2. Добре дошли в SocialEvo.net
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване