09/17/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Samsung атакува iPhone 5 със силна реклама

Samsung атакува iPhone 5 със силна реклама

Войната между Samsung и Apple в света на мобилните технологии, а в частност в сферата на смартфоните, може да се определи като едно от най-горещите събития в маркетинга в последните години. Двата бранда до такава степен са се захапали, че се стига дори до куп съдебни процеси, които биват спечелвани ту от единия, ту от другия. Поредната атака, този път предприета от Samsung, е налице и днес, но битката не се води в съда, а на рекламната арена. Става въпрос за провокативната принт визия на Samsung Galaxy S III.

Става въпрос за провокативната принт визия на Samsung Galaxy S3.

Силно „копи“! Така можем да определим първия ред от визията. Гласящо „It doesn’t take a genius.“, то има двояко значение. От една страна, можем да го интерпретираме като „Не е нужно да си гений“ или „Не ти трябва гений“. Подкрепено от реда по-долу, „The Next Big Thing Is Already Here – Galaxy S III“, копито успява да омаловажи новия продукт на Apple – iPhone 5. Разбира се, сравнението в криейтива дава много ясни аргументи, които оправдават всичко, казано дотук от копирайтъра.

Въпреки че Apple и продуктите, носещи логото на тази марка, са начин на живот и стил, Samsung много хитро показват, че стойността на Samsung Galaxy S III в този случай наистина е много голяма. Всеки един, разбиращ поне малко от маркетинг, човек знае, че във времена на криза, когато потребителите търсят най-доброто на най-добра цена, допълнителната, добавената стойност е най-важна. Другият решаващ елемент е емоционалният подход, като тук пък Apple вземат връх. Сами решете коя стратегия ще победи. Вие как смятате? Можем ли да дадем предимство на някой от двата бранда в неговата стратегия?

Вижте и нашето мнение:

Това е нашият трети Podcast. Събираме се, за да обсъждаме по-интересните теми, и в дискусията се опитваме да стигнем до по-пълноценни изводи. И, да, не пропускаме да се забавляваме. Можете да следите Podcast-овете ни, които засега ще излизат веднъж седмично, в Soundcloud, или да се абонирате за тях в iTunes или чрез своето любимо приложение за слушане на Podcast-ове.

Снимка: Samsung

Подобни статии:

  1. Корея забрани продажбата на iPhone 4 и Samsung Galaxy S2
  2. Samsung отново се шегуват с iPhone
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване