09/21/12 07:23
(http://nellyo.wordpress.com/)

Среща на комисар Крус с представители на българските медии

В отговор на откритото писмо до Нели Крус за проблемите на българските медии вчера се състоя среща. Тя се предаваше пряко – и онлайн, и по Канал 3.

Участниците се оказаха разделени на две – край масата и други. Място край масата даваше право на изказване. Там бяха представителите на двата издателски съюза и независими журналисти. Имаше изказвания и от групата на другите,  хората от залата.  Който би искал, вероятно би могъл да се изкаже.

Интересът към срещата беше поради темата: свободата, собствеността, концентрациите в медийния сектор.

Нели Крус идва в България  по друга тема: цифров дневен ред.

Поради това в цялата среща темата за свободата   стоеше в рамката на темата  за съдбата на медиите в цифровото време. И ако  по първата тема в България има ясно противопоставяне и се вижда кой къде стои, по втората тема (какво става с вестниците, нови бизнес модели, цифров преход, държавна помощ) имаше странни идеи и оценки, с  абсолютен връх оценките на Ирена Кръстева за хартията и четенето.

Както четем в  Кафене.нет, Нели Крус наблюдаваше внимателно със  сдържаността на иконома Джийвс, вдигнал вежда пред  малко внезапния   кариран костюм на господаря си.

Резултатът: “Очаквам конкретни предложения. Какво бихте направили, ако бяхте на мое място и разполагахте с инструментите, с които разполагам.”

Не е малко:  (1)  да се привлече вниманието на ЕК върху проблемите;  (2) да се получи възможност за предлагане на решения.

Асен Генов | видеозапис на срещата (първа част, втора част).

Капитал|   Нели Крус: Европа е загрижена за свободата на медиите в България


Публикувана на 09/21/12 07:23 https://nellyo.wordpress.com/2012/09/21/kroes-3/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване