09/24/12 11:29
(http://www.azcheta.com/)

Библиотекари с отворено писмо за по-високи заплати

Библиотекари излязоха с ново отворено писмо по повод обещание на министър Вежди Рашидов за увеличение на техните заплати от 2013 г., съобщава в днешния си брой Дума. Според изданието новото писмо е изпратено след като на 17 септември стана ясно, че от Министерството на културата са поискали с 1/3 по-голям бюджет, за да увеличат възнагражденията на музейните работници, както и стандартите за издръжка на сценичните изкуства, но за регионалните библиотеки все още няма предвидени по-високи заплати в новия бюджет.

"Явно отново е необходимо да напомним, че ние също сме висококвалифицирани специалисти с висше образование, повечето от които и с по две специалности! Настояваме проблемът със заплащането на библиотечния труд да бъде поставен и решен своевременно с бюджет 2013!", са написали в писмото библиотекарите, цитирани от вестника.

Медията припомня, че служителите на библиотеките вече веднъж изпращаха отворено писмо до Министерския съвет, Министерството на културата, Министерството на финансите и до национални и регионални медии по-рано през годината. Тогава те отново поставиха въпроса за ниското заплащане, като посочиха, че 358,10 лв. е средната основна заплата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване