10/15/12 20:21
(http://ivo.bg/)

Един е Бойко, но не само Вежди е неговия п(р)орок

Олекна ми!
Натежа логиката в обяснението за лековатата, но не и лековита като оправдание за предишните глупости в управлението, кадрова политика на премиера Борисов.
Чудех се как е възможно Бойко, такъв интелектуалец, да назначи за министър на културата откровено прост и неук човек. Все си мислех , че причината е политическа. Например, въобразявах си, Му е важно да има скаран с Доган български турчин за министър, за да печели гласове на скараните с демокрацията българи, гласуващи първосигнално по сигнал на Генерала.
Но след поредното доказателство вече знам: Борисов е назначил приятеля си Рашидов за министър ( на антикултурата) поради това, че на Вежди му липсва елементарната култура.
И поради това, че е по-прост, дори от Борисов.
И поради това, че чупи глупомера, опровергавайки ласкателите, според които шампионът (и) в тази дисциплина е самият Борисов.
Иначе казано, за Бойко е важно, че приятелят му Вежди го засенчв, с което е много полезен за управлението.
Ето една малка вербална пластика по случая, при който Рашидов (предполагаемо мюсюлманин) си прави кумир (противно на забраната в десетте божии заповеди) от началника си и го пробутва на обществения тезгях:

Министърът на културата Вежди Рашидов.сподели лични впечатления от съвместната им вечеря с гостувалите наскоро у нас Траволта и Де Ниро. Министърът, автор на репликата, че “подмазвалите се на Борисов” са успели в живота и който преди половин година предложи премиерът да бъде отличен с почетно членство в Съюза на българските художници, защото рисувал хубави картинки по време на правителствените заседания, обясни в понеделник преклонението на звездите пред шефа му.

Разказвайки пред бТВ за вечерята си с двамата актьори, Рашидов обясни присъствието на Борисов на нея с думите: “Дойде да поздрави тези велики мъже, пък и той им е кумир. Какъв е проблемът? Много готини”.

Борисов намерил много общи теми с Де Ниро и Траволта, по-специално по отношение на авиацията и самолетите. Знаменитостите пък показвали снимки на децата си и от поведението им проличало колко земни и обикновени хора са дори най-големите имена в световния шоубизнес.

“Показваха си децата, бебетата… Прекрасна кухня, отпуснаха се. Бебетата си показваха. Пък бащата на Робърт де Ниро е художник и майка му е художничка и поетеса. Имахме общи теми. Зарадваха се. Това са хора, които се държаха по-обикновено от нашите обикновени хора, които имат комплекси за малоценност”.

Скулпторът Вежди Рашидов посочи, той като министър на културата нямало как да не се види с прочутите актьори в София. “Нима чакате да съм на пазара за зарзават”, попита риторично той.(Медиапул)

Реториката на културния ни министър попада като семена в подходящите бразди в телевизията, чийто началник Красимир Гергов оприличи телевизионния си бизнес на „плод и зеленчук”…

На пръв поглед подвигът на Вежди в подмазвачеството и глупотевенето е недостижим, но не и за академичния гений на угодничеството у нас. Научно е доказано това, както научаваме от същия източник.

В понеделник премиерът, който е пожарникар и доктор на науките със защитена дисертация на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав“ във висшия институт на МВР, получи и друго високо признание. Това стана при връчването на договори за финансиране на висши училища и институти към БАН по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.

Директорът на института по роботика акад. Чавдар Руменин му благодари с думите: “Искам да ви каза нещо интересно, д-р Борисов. Вие днес прекарахте нова магистрала – магистралата на духа. С тези пари, които ние получаваме, ще имаме възможността да развием роботиката, системното инженерство в направление, което да е хармонизирано с европейските критерии”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване