10/18/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Microsoft Surface е радост за окото и вашия джоб

Microsoft Surface е радост за окото и вашия джоб

Да, дългоочакваният таблет от Microsoft, наречен Surface, е радост за окото с тези ярки, красиви, наситени цветове на корпуса, принадлежностите към него, а и самият Windows 8. Ефектът е търсен и се подчертава още повече с новото лого на компанията. Няма нищо случайно, нали?

Всички очакваме със затаен дъх пускането в продажба на новия таблет на Mcrosoft на 25 срещу 26 октомври. Защо тогава ли? Защото тогава ще бъде пусната и дългоочакваната нова операционна система на Microsoft – Windows 8. Надеждата на екипа от Редмонд за намеса на пазара с нещо ново, различно и в същото време уникално в стил Microsoft, упс, някой спомена ли Apple?

Surface e готов и чака своя звезден миг. Вече се знаят почти всички подробности за неговите технически характеристики. Surface ще се предлага в два варианта – Surface и Surface Pro. Surface ще ползва ARM процесор и операционна система Windows RT. Моделът Surface Pro ще ползва процесор на Intel и ще бъде с инсталирана Windows 8. Размерите на таблета са 10.6 инча (26 см.), 16:9 HD екран (Surface) и  Full HD екран (Surface Pro).

Интересното е, че днес екипът на Microsoft, който е работил почти 3 години върху разработването на устройството, проведе отворен онлайн чат с потребителите и отговаряше на всички въпроси, които бяха зададени онлайн. Естествено, те бяха много и доста интересни. За пример ще дам въпроса с разделителната способност на устройството. Беше зададен и въпросът как стои Surface спрямо iPad, при положение че неговата разделителна способност е само 1366×768, докато iPad има резолюция от 2048 x 1536 пиксела.

Отговорът на мениджъра на отдела по приложни науки към Microsoft, Stevie Bathiche, беше неочакван и в същото време доста логичен и изчерпателен. В Surface има най-малко 200 отделни компонента, които са създадени специално за таблета и не са стандартни. Един от тях е екранът. Резолюцията му не е особено голяма, но Microsoft обещава, че изображенията ще са резки и с висока степен на четимост. Stevie Bathiche направи съпоставка на двете устройства, като наблегна на факта, че видимостта на екрана не зависи от разделителната способност, а от няколко фактора, сред които според него най-важни са контрастът и осветеността. Според него таблетът Microsoft Surface има по-добра видимост на екрана, независимо от осветеността на помещението, спрямо конкурентните устройства, които са с уж по-голяма резолюция. Резолюцията, пикселите, не са най-важното и Microsoft, които имат дългогодишен опит и притежават патентите за ClearType технологията, са постигнали нещо изключително и по-добро от конкуренцията, независимо от по-ниската разделителна способност. Дали е наистина това остава да видим, когато устройството бъде пуснато и имаме възможност да го пипнем с двете си ръце.

Дискусията е много интересна и дава доста интересни детайли за новия Microsoft Surface таблет, така че който проявява интерес, да й хвърли едно око.

От вчера на сайта на Microsoft се приемат предварителни заявки за доставка на таблета Surface с Windows RT. Microsoft гарантира доставка на 26 октомври. 32GB-овият модел ще се продава на цена от $499 без клавиатурата. Тя ще се продава отделно за $119.99. A 64GB-овият модел, от своя страна, ще се продава в комплект с клавиатурата и ще струва $699. Нетърпеливите вече могат да направят своите поръчки.  

Windows RT Preorder

Другото интересно нещо, касаещо и потребителите, е пускането на новата музикална услуга XBox music, която ще може да се ползва на таблетите Surface от 26 октомври в два варианта – безплатна и платена. 

Новият таблет Surface от Microsoft е радост за окото и се очаква да бъде сериозна заплаха за аналогичните устройства на Apple и Google. Да не забравяме, че в подкрепа на новата операционна система на Microsoft Windows 8, която е предназначена както за настолни, така и за мобилни устройства, водещи производители и дългогодишни партнъори като HP, DELL, Lenovo, Asus, Sony, Acer, а дори и Samsung, които разработват устройства под Android, подготвят специално разработени таблети за Windows RT и Windows 8. Това дава надежда, чe с пускането си Windows 8 ще се намеси много сериозно на пазара на мобилни устройства. Дали ще успее Microsoft остава да се види.

Microsoft пусна днес и видео клип в YouTube, даващ по-голяма представа за възможностите на таблета Surface:

http://www.youtube.com/watch?v=yswUFCD1x0A

Допълнение! Само за 24 часа от обявяването на предварителната продажба на таблета Microsoft Surface той беше разграбен. Вече доставките са не за 26 октомври, както беше досега, а за три седмици след поръчката. Май ще се окаже, че независимо от съмненията на анализаторите Surface ще се наложи на пазара успешно.

Подобни статии:

  1. Таблетът Microsoft Surface се превръща в скейтборд
  2. Ще бъде ли първият таблет на Microsoft – ‘Surface’ убиецът на iPad
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване