10/25/12 11:00
(http://socialevo.net/)

Добре дошли в Dogville.bg!

Добре дошли в Dogville.bg!

Dogville.bg не е препратка към едноименния драматичен датски филм, това е първият български интернет сайт, създаден в помощ на собствениците и любители на кучета. Проектът е разработен по идея на екипа от фондацията Animal Rescue Sofia, като в него участие взема и VIVACOM fund.

Концепцията на сайта е да се превърне в един всепризнат онлайн източник по всички теми, вълнуващи собствениците на домашни любимци и свързани с правилното отглеждане на четириногите приятели. В сайта можете да откриете знания и надеждна информация относно адреси на специализирани места, грижещи се здравословното състояние,  външния вид и поведението на кучетата.

По закон четириногите ни приятели могат да бъдат разхождани само на позволени за това места, за целта създателите на сайта са стигнали до интересната хрумка да интегрират в него Google maps система, която по райони показва и ви улеснява на кои места може да разхождате кучето си.

На този етап Dogville.bg тепърва започва да се развива и обогатява, но това зависи и от потребителите на сайта. Затова от Animal Rescue Sofia канят всеки един собственик и любител на домашните любимци да сподели интересна и актуална информация, която би била полезна за други стопани на кучета в градски условия. От фондацията планират онлайн справочникът да бъде разширен, като в него бъде събрана цялостна информация с адреси на денонощни ветеринарни клиники, училища и хотели за кучета, както и заведения, в които стопаните могат да бъдат придружени от домашните си любимци. В Dogville.bg можете да се осведомите за закони, наредби, програми и заповеди, отнасящи се до кучетата. Основателите на сайта планират да добавят и шаблони за жалби и свидетелски сигнали за нередности или насилие над животни.

Ако идеята ви харесва, вдигнете две лапи и посетете сайта на Dogville.bg!

Подобни статии:

  1. Добре дошли в SocialEvo.net
  2. Добре дошли в Androidland
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване