11/28/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Google спецовете, за които не знаете и които оценяват сайтовете

Google спецовете, за които не знаете и които оценяват сайтовете

Група аутсорс специалисти, работещи от вкъщи, са главните виновници за уж алгоритмично подреждащите се резултати в търсачката, пише The Register. По информация на изданието съществува наръчник от 160 страници, които разкриват “тайната на качеството“ и критериите, по които се позиционират резултатите при търсене.

Спам, полезно, офтопик – тези и още доста от термините, които виждаме по рейтинга в търсенето, са оценките, които работещите от вкъщи спецове дават на страниците, които всеки ден преглеждаме в мрежата. Сайтовете, които задкулисните специалисти оценяват, които се ъпдейтват в рамките на четири месеца. В случай че не са обновявани и съдържанието е старо, то се оценява като „Vital”, пише още изданието.

Друг пример, който Андрю Орловски дава, са думи с двоен подтекст като “пляскане”. В единия случай резултатите се отнасят за деца, върху които е оказвано родителско насилие, а в другия става въпрос за съдържание с фетишистки подтекст. Ако началната страница не съдържа нищо, което може да се класифицира като „неприлично“ съдържание, значи целият сайт се разглежда като непопадащ в тази категория.

Тези разкрития дават светлина върху мистерията с алгоримите, които движат търсачката. Сега знаем, че не всичко е математика.

Снимка: Google Chromebook

Подобни статии:

  1. 6 основни неща, които трябва да знаете за препоръките в Linkedin!
  2. Как да намерим наркотици с Google
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване