11/28/12 09:53
(http://ruslantrad.com/)

Тук почива СДС

След като Петър Стоянов си направи самоотвод за конституционен съдия, а седесарите се самоизядоха от завист, злоба и откровена тъпотия, можем спокойно да прочетем надгробната епитафия на Демократичните Сили в България. Не че не умряха още на предишните избори, но и последните им премортални спазми затихнаха окончателно. Най-червения сред сините (ако се чудите за кой става дума, това е Иван Костов)  за пореден път заби копието в тялото на българската демокрация за да констатира смъртта й. Примера му беше последван от Марто Димитров и няколко седесари, които препикаха партийния труп и го зариха в прахта.

Не че на някой му пука. Българското общество отдавна е безразлично към СДС, ДСБ ДеСеЕбе, ДеСеРе т.н. На пръстите на едната ръка на Алф се броят хората, които вярват, че от синьото дясно може да дойде нещо по-качествено от изкаран под налягане, силно сгъстен въглероден двуокис с привкус на кисело зеле. Импотентността на българското “Дясно” беше демонстрирана още през 2001г. и вече десетилетие чакахме политическата гангрена да отнесе в гроба тази част от българското политическо пространство. През тези десет години се нагледахме на какви ли не жалки опити на “демократите” да се върнат в играта – мними коалиции, декларации, вотове на недоверие, протести и т.н., които само засилваха убеждението на българина, че на “десницата” вече не й става работата.

След 2009г. политиците от бившОто ОДС се събираха, разделяха, караха и сдобряваха като герои от латино сериал с елементи на любов по турски. Ту бяха с ГЕРБ, ту против, по едно време за малко да се разберат с БСП…въобще купонче. След като излязоха последните социологически очаквания за изборите догодина, стана ясно, че нито една партия, която съдържа “демокрация” или нейни производни в името си няма да бъде представена в парламента. Бойко направи плах опит да привлече останките от “дясното” с номинацията на Стоянов, надявайки се на някакво минимално закрепване на собствения му разклатен вот. Но това е все едно да закачиш Титаник за продънена еднодръвка и да чакаш и двете да изплуват….

С оглед на това, изборите догодина ще изправят България пред уникалната ситуация, в която една уж центристка партия, ще трябва да покрива целия политически диапазон от дясното до умереното ляво (до колкото в  България съществуват такива неща по принцип). Единственият “партньор” на ГЕРБ в дясно ще бъде “Атака”, което едва ли може да се нарече щастливо стечение на обстоятелствата и то при положение че Атака въобще успее да прескочи 3%-вата бариера… Дори и това все пак да се случи, депутатите на Волен няма да стигат и за една игра на белот и ще трябва да си търсят четвърти човек, ако преди това двама от тримата не станат независими…

Публикувана на 11/28/12 09:53 http://ruslantrad.com/2012/11/28/tuk-potchiva-sds/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване