03/12/13 10:40
(http://blog.bogomil.info/)

Всички искат, но никой не казва как

Чета отново политическите платформи на партиите и исканията, били те безумни или не на протестиращите, може би защото ми се иска нещо да се е променило.

Най-тържествено …

Всички, без изключение, казват, “ще променим това или онова, ще дадем без пари това или онова, ще увеличим заплатите с 100%, ще дадем пари за култура, ще решим всичките ви проблеми – с детските градини, с водата, с водопадите, със счупените ви глави“, но отново НИКОЙ не казва КАК ще го направи.

… ви обещавам…

Много е лесно да вярваш на обещание. Много лесно е някой, който не познаваш да ти обещае нещо по телевизора и ти, щот си прост да му повярваш, че ще го направи. Не ви ли писна вече? Не започнахте ли да мислите?

…че нищо няма да направя!

Това се повтаря година след година и може би век след век. Идват някакви нови лица, нищо не правят, стават стари, които никой не обича и после идват пак нови и така, докато всички минат през политиката, поне тези, които не искат много, много да работят здравата за да измъкнат магаренцето от калта.

А дали?

Когато решавате з акой да гласувате, вижте какво предлагат и как ще го направят. Много, ама много популизъм има в платформите на партиите и със сигурност НЕ Е лесно да се управлява държава, както и не е лесно да се управялва каквото и да е било.

Примери?

Ще увеличим заплатите веднага:

Това е все едно вашия работодател да го направи – да ви даде следващия месец двойна заплата – ще гласувате за най-добър работодател, нали? Проблемът, е че след този месец, фирмата няма да я има. С държавата е малко по-различно, защото не може да я няма и за това трябва да вземе от другаде пари, което ще значи по-малко пари за децата ви.

Ще има безплатен интернет навсякъде:

Кой ще го даде? Разбира се има начин, но почти нокой не казва как ще го направи.

Ще създадем зелени работни места:

Къде има зелена икономика, че да има зелени работни места?

Четете, анализирайте, мислете, не бъдете овци.

Още по темата:

  1. Тайната на Българската икономика

Публикувана на 03/12/13 10:40 http://bogomil.info/4798
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване