03/12/13 07:31
(http://www.azcheta.com/)

Малката Божана в подводния свят

Изненада-а-а! Мислехте, че поредицата за малката пътешественичка Божана свършва с втората книга, нали? Да, ама не! По книжарниците вече можете да откриете чисто новата трета книжка – “Малката Божана в подводния свят”. Да се гмуркаме ли в нея? Хайде!

Малката Божана се ядосва много. Стига с тези измишльотини – тя вече не е никак малка и може да прави толкова неща съвсем сама: да брои до двайсет и десет, да си прави сок, та дори и торта. А на хората казва, че е на цели осем години! В желанието си да порасне бързо, момичето дори предизвиква фантазията си да й помогне да надбяга времето… Само дето забравя да формулира правилно желанието си и вместо стара, става мнооого голяма: висока и красива, с дълга коса и блестящи очи. Но и това си има своя плюс – не само ще роши косите на баща си, а може и да се телепортира в океана.

Каквато е палава, Голямата Малка Божана прави точно това – изстрелва се като ракета на крилете на въображението и каца в Индийския океан. А там чудесата са толкова много! Първо се запознава с най-голямото животно на света – синия кит. Седнала на гърба на новата си приятелка Гренда, Божана плува с нея и малката й рожба Синди, къпе се под фонтана на китовете и лудува с тях. После се сблъсква и с най-страшния враг – косатката. А тя яде китове…

Пътешествията на Божана обаче не спират дотук. Гмуркайки се надолу към морското дъно, тя се запознава с коралите, вижда смешни риби и плува насам-натам с делфинчетата. Научава за рибата-луна, за тайната на морските звезди и за защитата на октоподите. А когато океанът пламва, Божана е готова да се притече на помощ.

Но най-странното и лошо нещо, на което се натъква момичето, е причинено от хората. От онези, които не използват кошчетата за боклук, а изхвърлят боклуците си в реки и морета. Те причиняват такива беди на морските обитатели, че… Добре, че Божана лудува наблизо!

Третата книга от поредицата отново разкрива изумителни факти на деца и възрастни, този път за обитателите на подводния свят. Техните невероятни умения са способни да впечатлят малките читатели и да събудят естественото им любопитство. Освен това, книгата е с еко-насоченост, обръщайки внимание на проблемите със замърсяването на околната среда и вредите от това. “Малката Божана в подводния свят” е книга, която с лекота ще накара децата да се замислят, преди да изхвърлят боклуците си на земята или в морето. Дали ще успее да превъзпита и възрастните?

Не пропускайте да се запознаете и с първите две книги от поредицата: “Малката Божана в нощта на чудесата” и “Малката Божана в деня на боклуците”. Прочетете за авторката Божана Апостолова и за илюстратора Костадин Костадинов и се включете в специалния ни “Месец на МАЛКАТА БОЖАНА”. Забавлението е гарантирано!

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване