03/26/13 02:00
(http://socialevo.net/)

Притежателите на iPhone са по-социални от феновете на Android

iPhone е най-продаваният смартфон

Притежателите на iPhone са по-социални от феновете на Android

Нови социологически изследвания хвърлят интересен поглед върху конкуренцията между iOS и Android. Оказва се, че използващите iPhone са по-млади, по-активни в социалните мрежи и слушат повече радио на телефоните си в сравнение с притежателите на Android устройства. До тези изводи стигна проучване на comScore, цитирано от Advertising Age. Собствениците на Android-и прекарват повече време в игри на телефоните си, както и в четене на новини, посещения на приложения и сайтове, свързани със спорт.

Ето какво е разпределението по минути, прекарани средно в различните категории:

 

Средностатистическият собственик на iPhone прекарва 1102 минути всеки месец в социалните мрежи през телефона си. Тези с Android обаче им отделят само по 745 минути. Става ясно обаче, че социалните мрежи са основна част от мобилното ежедневие и на собствениците на iPhone, и на тези, ползващи Android устройства.

Следващото по важност и значимост приложение на iPhone е… радиото. За хората с Android обаче по-важни са игрите. Потребителите на тази операционна система прекарват 670 минути месечно в игри, докато собствениците на iPhone изразходват за това само 341 минути средно на месец. Наистина можем да отдадем това на демографските различия, както отбелязва Андрю Липсман от comScore. Почти всеки четвърти от използващите iPhone е между 18 и 24 години, докато само 17.5% от потребителите на Android спадат в тази възрастова група. 40.7% от използващите операционната система Android са между 35 и 54 години, докато разполагащите с iPhone в тази група са 37.1%.

Данните са част от анализа на дигиталната публика на comScore –  Media Metrix Multi-Platform, която цели да събере данни как потребителите използват определени уеб възможности през различните устройства.

Снимка: Apple / Графика: Ad Age, comScore

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване