05/05/13 05:00
(http://socialevo.net/)

Ще ги бъде ли Google Glasses (Google очила)

Ще ги бъде ли Google Glasses

Ще ги бъде ли Google Glasses

Преди броени седмици от Google обявиха, че пускат своите Google Glasses (Google очила) за своя тестови период. На практика единствените, които ще могат да се докоснат до този иновативен продукт са така наречените “Early Adopters” или иначе казано, потребители, които се дефинират като клиенти определящи стойността, качествата и ползата от даден продукт преди той да бъде пуснат на масовия пазар. Един от тези “богоизбрани” потребители е Скот Щайн, който е главен редактор на cNet. Ето какво споделя той за Google Glasses.

На първо място е поставен факторът “Стойност“. Според Скот Щайн, очилата на Google доставят стойност на потребителите, тъй като запълват пролуката между реалния и дигиталния свят. Той ставнява продуктът на Google с тези на Apple, като дава пример с това как iPod ни позволява да слушаме музика докато сме извън дома или офиса.

На второ място се изтъква факторът “Иновативност“. Определено можем да кажем, че Google Glasses са иновативен продукт, който изцяло променя парадигмата. Така както смартфоните ни пренесоха в света на бъдещето, така ще го направят и очилата на Google.

“Appeal” или казано на български, “Привличане” е третият, последен фактор споменат като важен от Скот Щайн. Той смята, че от Google са се насочили към правилните таргети, които са “пионери” и “Early Adopters”. Тези потребители срещат нуждите, които масовия потребител също осъзнава, но на много по-ранен етап. Така от Google са покрили най-важните три критерия за успешен, иновативен и стойностен продукт, който да се овенчае с успех. Дали това ще се случи е въпрос на време. Въпреки това се поставят много неизвестни пред Google Glasses и тяхното бъдеще. Но както се казва ще поживеем пък ще видим.

http://www.youtube.com/watch?v=rie-hPVJ7Sw

Снимка: Google

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване