10/19/13 09:20
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

няколко съвета към актьорите


актриси, млади и стари, съблечете ли се веднъж на сцената, след това завинаги не ви остава нищо за събличане, по-голи никога вече не можете да станете, така че мислете за какво го правите. пълно е с прекрасни тела извън театъра, доста често по-хубави от вашите, мислете какво и защо показвате от себе си за да не останете запомнени само с показаното.
ако твърдо сте решили, че е време светът да бъде запознат с анатомията ви, нека да е на ниво. това, че сте бедни актьори не е трогателно - ако искате да сте конкурентно способни, ваше задължение е да сте атлетични. не струва пари да сте във физическа форма, има паркове в които може да тичате по всяко време безплатно, продават се гири по 5 лева, въженца, маратонки, поне бъдете качествени стриптизьори/ки, защото сцената не прощава. и много рядко голотата има по-голям смисъл извън това да привлече публика. режисьорите на които можете да се доверите събличайки се, са изключително малко. извън тях останалите ви превръщат в стока втора употреба.
искам да видя актриси и актьори с изваяни тела, това ви е инструмента, не го забравяйте. талантът вече не е достатъчен. момичета минали 30те са все едно, че са минали 40, а не бива да е така. от мъжете искам мускули на ръцете, плочки на корема, независимо от възрастта, никакви шкембета! от всички - поддържани зъби, чисти коси и добри кожи. кожата се поддържа с проста диета - повече плодове, зеленчуци, зърнени храни, яйца, сирене, месо без мазнини, нищо пържено, много малко сладко, много вода, малко алкохол и не на цигарите.
пиша това най-вече заради младото поколение, което напъва да се снима в сериали. 
говора! една млада актриса има дефект в говора, явен дефект. интересна е визуално, но докато не оправи дефекта си аз лично никога няма да я взема в мой проект. не съм гледала американски или английски филм с актьори, които не говорят перфектно. 
ясна дикция!!! мънкане, сливане на думи защото е тарикатско, "уъ" вместо "л", не сте натуршчици, задължени сте да говорите правилно.
и моля когато идвате на снимки, не започвайте с агресивни забележки по сценария, защото ще ви изслушаме, но и ще запомним глупостта и нахалството ви, а след това ще ви обясним внимателно и търпеливо защо сцената е такава. това, което стига до вас за да го играете, е добре обмислено, и за да стигне до вас, този, който дава парите е гласувал доверие на сценаристите. вместо да се държите като творци, бъдете творци. при положение, че сме ви избрали заради качествата, който сме видяли във вас, постарайте се да видим таланта ви упражнен върху това, което ви е дадено да играете. не сте поканени като писатели, а като актьори, не сме длъжни да се съобразим с предложенията ви, и ако не се съобразим, вие трябва да намерите най-добрия начин да изиграете предложената ви сцена. това е ВАШАТА работа. ако това не ви устройва, напуснете.
ако сте изиграли една главна роля в един сериал, не означава, че сте звезда. може да нямате втора ако не знаете да се държите професионално и с уважение към екипа. пълно е със самозабравили се гении с които никой не иска да работи.
правя ви голяма услуга с това окръжно, прочетете го внимателно и си го препрочитайте.
Публикувана на 10/19/13 09:20 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/10/blog-post_19.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване