10/24/13 16:32
(http://ivo.bg/)

Борисов бил подведен от (други) популисти

Борисов бил подведен. Но не под отговорност, каквато нито той, нито предшествениците му на премиерския пост от години насам не понесоха за подведените гласоподаватели.

Подведен бил от политическите противници, както сам се разкая днес за „грешката” ГЕРБ да подкрепят антиевропейския мораториум в парламента. Говорейки за себе си в множествено число, сега той иска да се скрие зад колективната (без)отговорност при гласуването на ГЕРБ с „Атака” и БСП.

Всички знаят, че в ГЕРБ нищо не може да се случи- особено пък монолитно гласуване на закон в синхрон с „Атака” и мнозинството от депутатите на БСП, без Борисов да нареди. Но сега той се опитва да обясни грандиозното си самоизобличаване като популист с…популизма на останалите популисти в парламента, които били подвели ГЕРБ.

А кой го „подведе”, когато поведе хорото в предишното Народно събрание през януари 2012-та? Тогава той угоди на руския натиск България да се откаже чрез мораторум върху проучването за шистов газ от важен стратегически коз в опитите за постигане на енергийна независимост от Русия, нареждайки на депутатите си да вдигнат ръце заедно с ДПС и БСП и да се предадат пред Кремъл?

Кой? Кой? Кой?

Понеже Борисов не веднъж се е „шегувал”, че над него е само Господ, явно ще да е всевишният, който го е подвел отново да зарадва Москва, за която всеки скандал между София и Брюксел е (маршова) музика за ушите на Путин като принос в дестабилизиране на прозападната ориентация на България.

Очевидно Господ се е нагодил към него и му говори на руски- единственият чужд език, който по рождение поне малко разбира Борисов поради причини, независещи от него.

В книгата си „Премиер на РъБъ” съм дал стотици примери за това кой е Борисов. Очевидно е, че той дописва в момента собствената си история. Тя го води отвъд ръбъ, където е пропастта, към която е повел ГЕРБ като Иван Сусанин ( герой от руския епос, завел в блатата чужда армия от патриотични чувства към Русия).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване