11/07/13 13:48
(http://ivo.bg/)

Днешната полиция се прояви като вчерашната милиция

Храбрата българска полиция, която брани реликвите на комунизма като свои, плаши няколко български младежи, заловени да протестират със спрейове пред централата на БСП в София- плаши ги със заканата, че щели да им повдигнат обвинение в хулиганство.

Ще оставя на юристите да обяснят защото като квалификация чисто юридически това е полицейски произвол, който няма да мине пред съда, освен ако и съдът не действа партийно в нарушение на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

На загрижената да се бори срещу измислени хулигани полиция обаче мога да предоставя свидетелски показания, видеоматериали и снимки за това, как същата тази полиция бездейства пред агитка от хулигани, които на 9 януари 2011 г. , в нарушение на гражданските ни права, се опитаха с обидни квалификации и произвеждащи шум средства да провалят законно разрешения ни митинг посред бял ден в центъра на София.

Сред хулигански проявилите се лица, демонстрирали агресия, личат физиономиите на все по-известни в днешно време другари, като др. Александър Симов от в. Дума” и др. Ангел Славчев, политиканстващ днес в рамките на корпоративния проект „България без цензура”.

Ако МВР продължава да не проявява интерес към документираните хулигани, включително и спрямо бездействието на своите служители на мястото на инцидента, ще смятам, че българската полиция ги пази тях, хулиганите и с това нарушава принципа на деполитизацията, който уж важи за тази институция.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване