ЕСПЧ: Жените са дискриминирани, ако децата им не могат да носят тяхното фамилно име

ЕСПЧ: Жените са дискриминирани, ако децата им не могат да носят тяхното фамилно име

Журналистката от "Свободна Европа" Иванка Миланова: Психотронно оръжие сее смърт във Варна

"България днес" публикува интервю, на което по-скоро би трябвало да се гледа в кръга на шегата, колкото и да е сериозна темата за...

Дългопол потъна в траур, десетки изпратиха на погребението Петър и Живка (Снимки)

Ето и снимки от погребението на трагично загиналите Живка и Петър.  Телата на двамата бяха положени на платформата на червения мерцедес...

Неоценен в Габрово, доктор Дочев жъне успехи в Чикаго

За българската колония в Чикаго д-р Пламен Дочев е един от лекарите, при които се раждат най-много от децата на българските имигранти в града край езерото Мичиган. Според Американската асоциация за проучване на мнението на потребителите той е сред топ специалистите в страната. Благодарение на неговите умения и добро отношение към пациентите хората отвъд океана вече пета поредна година го удостояват с наградата “Избор на пациента” в САЩ.

Френското вино и пестицидите

Френското вино е еталон за отлично качество. Да, но, оказва се, че това качество е свързано с използването на много пестициди и тежко натоварване на почвата. За една група винопроизводители от Бургундия това никак не е в реда на нещата и те решават да се възпротивят на масовата практика, отглеждайки насажденията си без химикали. И знаете ли какво следва? Оказва се, че може да влязат в затвора.

Ето и цялата история: През 2007 г. едва 2,6% от френските вина се отглеждат по методите на биологичното земеделие. В края на 2012 г. те са значително повече – 8,2%. Въпреки това Франция си запазва 1-вото място в Европа и 3-то място в света по използване на пестициди с 110 000 метрични тона. Само САЩ и Япония използват повече.

Оказва се, че в някои региони, като Бургундия, използването на пестициди е задължително и е вписано в закона. Причината за това е, че френските лозя са много податливи на пренасяна от скакалци заразна бактериална болест (flavescence dorée).

Ето защо понастоящем един от бургундските производителите на био грозде е застрашен от 6 месеца затвор и глоба от 30 000 евро поради отказа си да напръска лозята си с пестицида Pyrevert. Човекът твърди, че този препарат избива не само скакалците, но и множество полезни насекоми, а и няма никакви доказателства, че лоязата му са заразени.

Франция се е ангажирала да използва 50% по-малко пестициди до 2018 г. и за постигане на тази цел министърът на земеделието Стефан льо Фол внесе в началото на ноември проектозакон, който ще бъде обсъждан в праламента сега през януари. Дано вземат правилното решение, защото всичко това създава ужасна слава на френските вина.

В България вече се произвежда вино от био грозде. Опитайте тези на Дамяница, Белоградец, Orbelus, Тера Тангра или Light Castle.

Повече за пестицидите във френските вина, можете да прочетете тук

Заплашиха продавачка с пистолет в магазин, взеха й оборотните пари

Холивудски екшън се е разиграл през деня на 8 януари в магазин за хранителни стоки в ж.к. „Младост“. Две неизвестни лица са заплашили с...

Появиха се кадри от камерата на Шумахер

Видеоклип с падането на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер се разпространява в интернет, предаде "Блиц".   Дни...

Ваймарското вайкане

Волен Сидеров поиска главният прокурор Сотир Цацаров да покаже, че му стиска и да дойде да го арестува. Направо не му остави избор!

Внимавай какво си пожелаваш, предупреждаваме се понякога взаимно.

Има над какво да се замислим също, когато си пожелаваме Сидеров да бъде поставен в сидерова клетка ( т.е. желязна , казано на небългарски, на гръцки език- ако се съобразим с пожеланието на атакистите да преименуват и географските названия с гръцки езикови корени).

След като многократно отнемаше имунитета на държавата, чиято имунна система систематично атакува, атакистът Сидеров сбъдна желанието си: поискаха му най-сетне имунитета. Остава и да го арестуват, за да е напълно щастлив.

Не си мислете, че иронизирам. Напълно съм сериозен- като намръщен оратор, който оре безмилостно еврейските, циганските и турските плевели на нивата на националпопулизма, наторена с рубли.

Сидеров дотолкова се е вживял в образа, който играе на площада, че изглежда искрено мечтае да копира жизнения му път, за да въведе нов ред у нас. А защо не и по света!

Ето защо, след националистическите крясъци на мегдана (еквивалент на речите в мюнхенските бирарии), Сидеров сега би искал да прекопира и мъченичеството в затвора, за да заприлича съвсем на своя идол в собствените си разширени зеници.

Идолът на Сидеров е написал нещо за своята борба в затвора, а Сидеров може да съчини трактат за негово карате. Нищо, че е менте-каратист.

Ако всичко върви според „плана Сидеров”, можем да очакваме ефекта на разочарованието от Ваймарската република да бъде постигнат чрез голямо вайкане и в Република България. Поне в частта на поредицата от стъпки: речи, маршове, националистически крясъци, закани на расова и класова основа, хулигански прояви и затвор като катализатор на мъченичеството.

За Сидеров нещата се развиват чудесно – заплахата от затвор, макар и хипотетична засега, му отваря възможността отново да свири първа цигулка в новините. Само трябва да чете партитурата на „Майн кампф” и колкото по-фалшиво плъзга лъка (с подвиквания „майн кеф”) – а и колкото повече гласни струни къса, толкова по-жалостиво ще звучи цивренето на цигулката му.

Надявам се големите антифашисти в парламента, които иначе се самовъзбуждат от всяко неуважение към съветската окупация и нейната всепобеждаваща българския пейзаж символика ( но досега се възползваха от фашизоидната подкрепа на своя побратим), да не допуснат да се осъществи ваймарския сценарий на вайкащия се Сидеров.

Същото се отнася и до ДПС- да няма после „вай, вай,вай”, каква я сторихме, като допуснахме да го вкарат в зандана.

В противен случай, ако успее „планът Сидеров”, включващ героиката на затвора, отново ще им се наложи да хванат гората, да посещават организирано мандри посред нощите и после пак да си изясняват отношенията кой е бил най-активен борец в тази антифашистка дейност, за да се докопа до постове и привилегии след като Путин нареди на петата си колона у нас да ни освободи от амортизирания Сидеров и да го подмени с готвения вече за целта Бареков.

Червеното властолюбие е изправено пред дилемата дали да пази имунитета на фашизоидния си позлатен пръст или да се спасява от този воденичен камък на шията.

Другари и другарки, не му играйте по гъдулката, не му давайте имунитета, а го оставете да ви крепи мнозинството- така хубаво си прекарвате заедно! Уроците от третия райх трябва да се помнят. Не ставайте проводници на Петия райх след като сами избягахте от четвъртия рай(х), наричан НРБ!

Тук не е Гърция, където посегнаха на тяхната Златна зора- тук Златният пръст трябва да остане стърчащ, среден и неприкосновен до пълната победа на пълния мандат на Орешарски, ако ще камък върху камък да не остане от България. В битката за власт можете направо да се коалирате в Златна орда по примера на руския пълководец Александър Невски, громителят на европейските врагове на Русия, канонизиран заради склонността му да се съюзява с (още по) източните варвари само и само да не допусне пагубното европейско влияние върху матушката му.

Гласувайте по съветски, а не по съвест!

Българските плетени обувки станаха хит в САЩ

Американци решиха да популяризират българските плетени обувки в страната си. За целта Джеф Лион, Тайлър Нелсън и Тревър Нелсън...

Вятърът издухва мъглата утре

Поне още седмица времето ще остане сравнително топло за сезона - до 14 градуса. Очаква се утре да се появи западен вятър, който да разсее...

На осем години!

 

Happy 8th BirthdayДнес този блог става на осем години!

Започна като личния онлайн дневник на Петър, както много други блогове през и след далечната 2006 г. Оттогава блогът преживя много метаморфози – премина от Blogger на WordPress, после се появи Биляна и известно време също поддържаше свой блог. След това обединихме двата блога… Съдържанието също много се промени. По един начин пишеш, мислиш и говориш, когато знаеш, че споделеното ще бъде прочетено от 10 и от 10 000 души, сред които са родителите ти, шефът ти, приятелите ти, колегите ти, а скоро – и децата ти.

Онлайн светът също се промени – пишем много по-често във Facebook, отколкото в блога си. Но ако няма хора, които да създават съдържание, какво ще Share-вате и ще Like-вате? Затова се опитваме, макар пишейки по-рядко, да даваме най-ценното, най-полезното и най-качественото.

Учудващо е, че пишейки през годините станахме “експерти” в различни, нетипични за нас области. Например – търсихме най-добрите гуми за колата и искахме да направим информиран избор – събирахме информацията, сравнявахме и в крайна сметка, решихме да я публикуваме, за да спестим усилия на другите. Линкове към класацията се появиха в различни форуми и така неусетно се наложи да актуализираме класацията, както и да се превърнем в експерти по гумите. Така се получи и с годежния пръстен с диамант, с пелените за еднократна употреба, с детските столчета за автомобил… имаме и десетки, дори стотици други яки идеи, които обаче са свързани с много отделено време, а когато работиш, занимаваш се с куп странични неща и имаш две деца, обикновено си толкова разсеян, че нищо да напишеш “куп странични деца и имаш две неща”.

Но ще продължаваме да пишем в блога – за нас, за пътуванията, за нещата, които са ни впечатлили, какво ни харесва и какво – не. Вие, ако искате, четете. Ако можете, коментирайте (много обичаме коментарите). Ако нещо не ви кефи – кажете си. Нздраве!

Приемаме всякакви пожелания и подаръци, но ако се колебаете, Camaro SS винаги е добър избор…

GazSummit White 2012 Chevrolet Camaro  SS Convertible



Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Варненци търсят масово медикаменти за отслабване след празниците

Аптеките във Варна отчитат повишено търсене на медикаменти за отслабване след празниците, предаде Радио „Фокус”. След дългите почивни...

Индийка каза "да" на влюбен българин на летището (Видео)

Неочаквано романтично предложение за брак на софийския терминал Още едно доказателство, че любовта не признава нищо и за нея няма...

Да спасиш другите и да спасиш себе си на кино

Гледах „Спасяването на мистър Банкс“.

Това е историята на създаването на холивудския филм „Мери Попинз“ от 1964 г. по едноименната книга на писателката Памела Травърз. Книжка, която всички от моето поколение като деца сме чели, а вероятно е четена и много преди и след нас.

Филмът е концентриран около борбата между г–жа Травърз и студио „Дисни“ как точно да се екранизира книгата. В битката често се включва и самият Уолт Дисни. Това е епична схватка на визии, която стига много по–дълбоко от обикновени спорове за реплики, костюми и декори. И честно да ви кажа, много по–често бях на страната на госпожата, отколкото на страната на Дисни, защото по онова време Холивуд прилича на Боливуд – песни и танци до насита във всеки детски филм, дори и сюжетът да не го изисква. Плюс захаросаната Дисни анимация, която е вече тяхна запазена марка.



Има и друга сюжетна линия – за детството на госпожа Травърз в Австралия, когато тя още е малко къдраво детенце, която трябва да намери себе си някъде между ексцентричния си баща (невероятна роля на Колин Фарел) и фрустрираната си майка.

Това е страхотна история за родителството, за детството, за демоните, които ни преследват цял живот, за това как изкуството може да спаси душата на хора, които отдавна са си отишли от този свят.

Историята е документална, а понеже филмът е производство на Disney Studios, в разказа се наблюдава известна пристрастност към студиата и легендарния Уолт и, като че ли, малко повече строгост към госпожа Травърз.

Актьорската игра е страхотна, с невероятния квартет – Том Ханкс (Уолт Дисни), Ема Томпсън (възрастната г–жа Травърз), Колин Фарел (бащата на малката Травърз) и Пол Джиамати.



За да изпита човек пълното удоволствие от филма, може би първо трябва да прочете книгите за Мери Попинз (която, признавам, не харесах особено като малък – „Ама защо лети?“, „Ама защо е толкова строга?“), след това да гледа оригиналния „Мери Попинз“ от 1964г., и накрая да гледа „Спасяването на мистър Банкс“.

Има и друг вариант, разбира се. Първо да се гледа „Спасяването на мистър Банкс“, и след това да ви дойде голямо желание да препрочетете (или да прочетете за пръв път) „Мери Попинз“ и да гледате филма от 1964г (Я виж ти, откъде се били появили психопатичните пингвини в „Мадагаскар“).

За съжаление, първата книга, по която е правен филмът, не можах да я намеря онлайн. Намерих продължението.

Филмът е подходящ за деца, макар че може да им дойде тежък, но, кой знае.



Зависими сме от „Атака“!

/Поглед.инфо/ Има зависимост между властта и „Атака“, призна зам.-председателят на БСП и депутат от „Коалиция за България“ Янаки Стоилов в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Гонзо: Положението на „Тича“ не е трагично. Целите остават високи! (снимки)

Наставникът на „Черно море“ Георги Иванов-Гонзо обяви, че положението в клуба не е толкова трагично, както го изкарват медиите и целите...

На „Тича“ търсят вратар, двама чужденци идват по-късно (снимки)

  Фото Румен Сарандев С 25 футболисти започна зимна подготовка „Черно море“ днес в 13 часа. Нови попълнения няма, двама от чужденците...

Агитката: Всички черноморци твърдо зад Гонзо!

По-голяма част от над 100-е фенове, които присъстваха на първата тренировка на „Черно море“, поговориха с Гонзо и останаха доволни от...

Сидеров се прави на луд толкова добре, както го правят много добрите актьори

/Поглед.инфо/ Мисля, че всичко със здравословното състояние на Волен Сидеров е нормално. Той е много в час, просто се прави на луд толкова добре, както могат да го правят само много добрите актьори.

Протест пред ВСС “Добро утро, тарикати”

Днес пред Висшия съдебен съвет в София се проведе протест под наслов "Добро утро, тарикати", срещу корупцията в съдебната система и за честно правосъдие. Организатор на протеста бе Национална гражданска инициатива против корупцията, за честно правосъдие и правова държава, подкрепена от Гражданско сдружение за защита на гражданите, Гражданско движение "Бъдеще за Русе" и други граждани. Протестиращите бяха окачили трансперант с надпис "Събудете се!". Протестът бе озвучен с музика от филма "Кръстникът". Бойко Никифоров от Национална инициатива против корупцията, за честно правосъдие и правова държава и Петьо Хаджиев от Гражданско сдружение за защита на гражданите говориха за целите на протеста. Никифоров обясни, че музиката е за висшите магистрати, за да си дадат сметка за мащабите на властта си и че трябва да използват тази власт в услуга на гражданите и на техните интереси, а не за интересите на олигархични и политически кръгове. Недоволството на протестиращите е срещу кадровиците на съдебната власт, включително заради жалби по конкретни дела. Те изразиха мнение, че Висшия съдебен съвет не може да се произнася обективно за работата на магистратите, след като няма достъп до написаното в делата, за да прецени как са си свършили работата.

Ако в заведението се пуши, не плащайте сметката

/Поглед.инфо/ Адвокати са намерили цаката на ресторантьори, които позволяват цигарите

От края на май до декември м. г. в бизнеса влязоха близо 2,5 млрд лева

/Поглед.инфо/ "От края на май до декември м. г. в бизнеса влязоха близо 2,5 млрд лева - със 131 млн. лева от актуализацията на бюджета бяха платени просрочените дългове по вече сключени договори".

Пламнаха джиповете на депутат от ГЕРБ и жена му в Пловдив!

Джиповете на депутата от ГЕРБ Антоний Йорданов и съпругата му Татяна, която е общински съветник в местния парламент, горяха тази нощ,...

Ниагарският водопад замръзна (снимки)

Благодарение на мразовитото време в Северна Америка Ниагарсият водопад замръзна за пръв път от 1936 година насам и показа, че зимата може...

Погребаха Петър и Живка със семейния камион

Цанко Цанев; 24 часа Петър и Живка бяха погребани днес заедно в общ гроб в град Дългопол. Телата им бяха положени на платформата на...

Варна отбелязва 6 месеца от смъртта на митрополит Кирил

снимка: Булфото Заупокойна молитва в памет на покойния митрополит Кирил беше отслужена на старите варненски гробища, предаде  Радио...

Ти да видиш! За РОСАТОМ с любов от ... Бангладеш?

Направо сензационно съобщение е публикувано преди 4 дни в бангладешки електронен вестник (Energy Bangla), специализиран в сферата на енергетиката.

На „Тича“ търсят вратар, чужденците идват по-късно

С 25 футболисти започна зимна подготовка „Черно море“ днес в 13 часа. Нови попълнения няма, чужденците Стенли Окоро, Бакари Камби и...

Гонзо: Положението на „Тича“ не е трагично. Целите остават високи!

Наставникът на „Черно море“ Георги Иванов-Гонзо обяви, че положението в клуба не е толкова трагично, както го изкарват медиите и целите...

Димитър Карбов, бивш депутат от ПП Атака: Българи, простете ми!

Българи, простете ми! Гласувах за Волен Сидеров през 2005 г. и друг не припознах! Сгреших! Значи имам вина и искам да се извиня! Поднасям извинение на всички хора, които заразих с идеята – Атака! Извинявам се на тези близо 34 000, гласували за мен – мажоритарно, през 2009 г. Съжалявам, че повярвах и бях част [...]

The post Димитър Карбов, бивш депутат от ПП Атака: Българи, простете ми! appeared first on ExtremeCentrePoint.

Самоубиецът от Карлово видян жив в 5 сутринта

Христо Бакалов, 18-годишният ученик от Карлово, който вчера сутринта бе намерен обесен на дърво, е бил жив до към 5 часа сутринта, разкриха...

Емил Николов: Късам със „Спартак 1918“ по вина на клуба

Халфът Емил Николов разкри, че е подал молба за разтрогване на договора му със „Спартак 1918“ по вина на клуба за неполучени две заплати....

845 кандидати се явиха на конкурса за работа в НАП Варна

845 кандидати се явиха вчера на първия етап от конкурса, който Териториалната дирекция на НАП Варна обяви за новото звено „Фискален...

Росен Йорданов: Празниците провокират размисли за убийства

Сима Радкова;  24 часа Росен Йорданов е криминален психолог  - Г-н Йорданов, двете жестоки убийства във Варна имат ли връзка със...

Навръх 133-годишнината: Нова специалност и студенти от Кипър и Катар във ВВМУ

Александър Дечев, снимки Румен Сарандев 133 години от създаването си отбелязва днес ВВМУ “Никола Вапцаров”. Послучай празника бяха...

Снимки от катастрофата на бул. "Владислав". "Мерцедес" помете преградата и влезе в насрещното

Фото Румен Сарандев "Мерцедес" помете преградите между двете платна на бул. "Владислав Варненчик" до варненската автогара и влезе в...

Тежка катастрофа на бул. "Владислав". Очаквайте подробности!

Зрелищна катастрофа е станала преди минути на бул. "Владислав". Автомобил е отнесъл преградата между двете платна.  Очаквайте подробности! *снимката е илюстративна

Пловдивски експерт: Ако не падне сняг, идва глад!

Реколтата от пшеница и ечемика е под въпрос заради липсата на сняг. Има опасност от изсъхване на повърхностния слой на почвата, а тези...

Според законодателни промени в Турция Правосъдният министър ще има пълен контрол над Висшия съвет на съдиите и прокурорите

Според законодателни промени в Турция Правосъдният министър ще има пълен контрол над Висшия съвет на съдиите и прокурорите

Спират движението по няколко улици заради изграждане на помпена станция "Акациите"

 Поради изграждане на тласкателя на канализационна помпена станция „Акациите”, ул. „Никола Вапцаров” ще бъде временно затваряна на...

Кой (не ) се вълнува от скандалите на Сидеров

За да обобщя темата ще посоча изключенията: скандалът със Сидеров не е водеща тема, т.е. не е скандал само за телевизията на самия Сидеров и за в. „Дума”, който му посвещава дребна авторска реплика.

Къде са вувузелските гласове на т.н. леви остриета в публицистиката, които са постоянно присъствие на терена на националната аудитория чрез телевизиите, радиото и вестниците, раздуващи тезите им далеч извън потенциала на публиката да поема пропагандните им внушения в полза на властта?

Няма ги. Мълчат солидарно с човека, който крепи тяхната любима власт. Тях и менторите им в парламента, които са им спуснали опорната точка да си затварят устата, ще почета с отделна статия по този повод. Тук обаче ще се върна към темата за отговорността на медиите да стигнем до това самите медии да изглеждат като жертва на едно чудовище, създадено с тяхно участие.

Да, прав е Станишев да казва, че медиите имат не по-малко власт от останалите власти, както заяви той в деня, в който сподели баницата с късмети с журналисти в Народното събрание. Само че медийната власт съвсем не е независима и съществуваща сама за себе си на принципа на разделението на властите, който би трябвало да е ръководещо правило в една демокрация.

Взимам пример, както обикновено, от личния си опит (обобщенията всеки ги може, но не всеки има личен опит,а още по-малко- да го сподели публично именно в интерес на публиката).

След вчерашната ми изява в сутрешното предаване на Нова телевизия „Здравей България” ( за протокола, бях първият поканен да го води, когато то се създаваше през септември 2000 г., но отказах), реших да проследя отзивите. Резултатите не ме „разочароваха”. От думите ми, избрани като цитат в няколко сайта в интернет, единодушно останаха „незабелязани” тъкмо важните конкретни факти за генезиса на явлението „Атака” като проект на руските служби.

Не ми остава друго, освен да продължа, както досега, да развивам тази тема, за да покажа на аудиторията, която има достъп поне до моите статии, какво имам предвид, когато говоря за ролята на медиите. Защото е очевидно, че самите медии няма как да разсъждават по този въпрос на глас.

Когато през март 2001-ва година българското правителство решава на изгони, безпрецедентно за русофилската ни държава, трима руски дипломати, двама от тях си заминават тихомълком (защото са хванати с доказателства, връчени на извикания за целта руски посланик Титов във ведомството под ръководството на министър Надежда Михайлова) , българските власти избират конкретен български вестник, на който да се доверят за разпространяването на съобщението във вид, в който са преценили, че е достатъчен ( т.е. без задълбаване в подробности и обяснения за конкретната дейност на руските шпиони).

В книгата си „Течна дружба” повдигнах завесата, че контраразузнаването е уличило шпионите да създават мрежа, от която да възникне политически субект, като е недопустима намеса във вътрешните работи. Това, по собствените му думи, цитирани от мен в „Течна дружба”, струваше на премиера Костов , сподвижниците му и семейството му доста скъпо под формата на мас(к)ирана очерняща кампания по всички фронтове на влиянието на руската пета колона в диапазона от прокуратурата до медийните слуги.

Какво обаче се случва? Преди да информира българската аудитория, главният редактор на същия вестник се обажда на…руснаците и ги предупреждава.

Съзнавам какво пиша и съм готов да отстоявам думите си. Наясно съм, че българските служби едва ли биха потвърдили написаното от мен, с което да бъдат обвинени, че са подслушвали български журналист или\и руското посолство. Само по тази причина не съобщавам името на информатора на руснаците, а казвам, че е бил главен редактор на приближен до президента Първанов вестник.

Както е известно, след смяната на правителството с „кабинета Сакскобургготски”, планът на руската агентура, задействана на бързи обороти в България с настаняването на Путин в Кремъл, се разви успешно и се материализира в българския парламент с отделна група ( понеже са им малко купените поединично отделни продажни елементи).

Ролята на медиите обаче, пример за която дадох по-горе, остана скрита. А този пример съвсем не е изключение-върнете се на сълзливите писания в столичния печат във възхвала на московския мафиот Лужков , когото дори Путин не можа да понесе и изгони от кметския пост в руската столица, ако искате да видите за какво става дума ( ако ви е трудно, използвайте ключови думи в търсенето, свързани с ivo.bg където съм увековечил някои от най-долнопробните сценки на подмазвачество на медийната прислуга на петата колона).

След всичко това медиите не просто се правят на възмутени от отрочето на руската намеса във вътрешните работи на България, но и при случай, когато някой съобщи истината за генезиса на проблема, отново се правят, че не са чули.

Не че съм учуден, но пък съм амбициран да продължа да пиша по темата именно поради това, че се опитват да я смачкат чрез премълчаване, както направиха и с (не)разгласяването на публикуваните в ivо.bg откровения от електронната поща на Светлана Шаренкова, от които се вижда ролята й на трансмисия на руската имперска воля в България до степен, че е в състояние да „направи” президента Георги Първанов „лице на отношенията с Русия”, както самата тя се хвали.

Ето още една порция от задкулисието по темата, която лъсва с авторството на Шаренкова, одобрен от Димитър ( Иванов-известен с прозвището Митьо Гестапото). От пламенните слова на Шаренкова ще видите как се бори в защита на „лицето на отношенията с Русия” Георги Първанов.

Ще видите също, че не става дума за солова акция ( и просто за сол в раната на лидерството на Станишев, определен в текста от Шаренкова като „властващото бездарие на Позитано 20, което с малки изключения се ръководи от идеята за лично оцеляване”).

Освен на съгласуване с последния шеф на политическата полиция в НРБ Митьо Гестапото, текстът е подложен на допълнителна обработка по веригата (например от политолога Теофан Германов), преди да бъде предложен за консумация в битката между лобитата в партията, управляваща България в резултат на такива задкулисни процеси.

Шаренкова не изказва просто лично мнение- няма такъв филм в тяхната игра, то е представително за цяла групировка. И си представете колко е важна тя за Кремъл, при положение, че Шаренкова води Първанов в кабинета на такова величие в Москва, като външния министър Сергей Лавров ( като вече писах, също без никакъв отзвук, частната визита на Шаренкова и Първанов се е състояла в навечерието на подписването на незаконната сделка за „Южен поток” в София).

Когато произведа новина в ivo.bg за самоличността на атакуваната в самолета от Сидеров французойка, авторството ми се превръща в незаобиколим факт по простата причина, че демократична Франция бързо реагира и потвърждава факта. Докато новината за совалката на Шаренкова и Първанов така и остава да си дреме извън полезрението на българските медии защото заговорниците не просто премълчават, но и знаят, че руските им покровители нямат интерес да се обаждат с някакви потвърждения. Руският сфинкс е заинтересован от свинщините на своите протежета.

Твърдя, че става дума за пета колона, а не за някакви отделни пристрастия. Не съм пресолил супата – вижда се от следния текст ( публикувам го с малки съкращения) в пощата на Шаренкова, придружен от следите на „колективното творчество” на знайните и незнайни герои, като Тео,Мира, Горан, Димитър и Светлана, споменати изрично:

„From: Светлана Шаренкова <ssharenkova_at_abv.bg>
Date: Fri, 10 Feb 2012 17:09:50 +0200 (EET)

From: Светлана Шаренкова <ssharenkova_at_abv.bg>
Date: Fri, 10 Feb 2012 17:09:50 +0200 (EET)

Тео, това е за мнение за понеделник. Дай го за корекции на Мира, като го погледне Горан. Успокой го – Димитър
чете текста и го похвали, т.е не съм пресолила супата.

Светлана

Необходимият грешник
Сюжет първи
е посветен на мистериозния президентски указ. След полуразпада на партия Атака, групата за „мокри поръчки” в Парламента бе подменена от РЗС на Яне Янев. Неговите сили стигнаха до сапунката на тема: Има ли Указ на Първанов, с който той упълномощава заместника си ген.Марин, или няма!? Въпрос от “изключителна важност” при вече приключили два успешни мандата на Първанов и Марин! Тази интрига нямаше да предизвика обществено внимание, ако не беше създадена цяла парламентарна комисия по въпроса. Съставена основно от гербери, получили амнезия за билбордовете с окачена върху тях Заповед за уволнение на Бойко Борисов, подписана от същото това РЗС.
Свикнали сме, че Яни прави политическа кариера плюейки срещу всичко и всеки, но чак Парламентарна комисия? Че Първанов не е писал сам указите си, на всички е наясно. Достатъчни са две имена от юридическия му екип – Лазар Груев и Борис Велчев. И двамата днес са в олимпийския връх на съдебната система – единият е шеф на Върховния Касационен Съд, а другият е Главен прокурор. Да не би пък атаките да са към Прокурора и Съдията?
Сценарият се развива в контекста на огромното желание на Борисов и правителство да получат добра оценка в глава „правосъдие и вътрешен ред” в поредния доклад от Брюксел. Трябва да си малоумен в този момент да отстрелваш лидерите на правораздавателната си система. А Бойко не е!
Да не би пък целта е Ангел Марин!? Но след като ген. Марин отговори на зададените въпроси, не последваха нови претенции.

Сюжет втори
Скандалите продължават. В българския съд политическия и професионен несретник Атанас Атанасов получи странен проблясък. Вместо да отговори защо е назначил в ДАНС подсъдимия Алексей Петров, Атанасов започна да подхвърля намеци за връзка между Петров, Филчев и Първанов, и (о, Боже!) за покровителство от страна на последния над организираната престъпност! Темата за “тъмните” връзки на Първанов беше продължена от гиганта на мисълта и езиковото изящество вътрешенния министър Цветанов. Да им се чудиш на Атанасов и Цветанов защо досега са мълчали, а не са разкрили и пресекли тези страшни обвързаности на българския Президент? И понеже Алексей Петров си има други главоболия, а Никола Филчев няма да прави политическа кариера, ясно е че тук целта директно е назована – Първанов, който се превърна в трън в очите на управляващите и на опоцизията в дясно.

Сюжет трети
Като капак дойде мрънкането на Бойко: Как така Първанов си позволява да обикаля страната, “вместо да си пише мемоарите”, защо поставя под въпрос лидерството на Станишев, след като сам го е постави на този пост? Дребначичко продължи да дудне: Първанов ползва държавни офис, шофьор и охрана, а обикаля из страната и ни критикува всички нас (разбирай Мен и Сергей)!? Защо ли Бойко така се е загрижил за столеницата. Слава Богу, че засега живеем в демократична и надявам се правова държава и тези “екстри” са предвидени от законите на Република България. И да не припомняме на Бойко с какви коли и охрани летеше от град на град, от село на село вицепремиерът, вътрешен министър и шеф на щаба на ГЕРБ в късната изборна есен.

Сюжет четвърти
Ултиматомът на Сергей! Тази интрига доскоро се развиваше само в кулоарите на соцпартията, но вече излезе и в медиите. И става въпрос за властта. Станишев „демократично” изисква от социалистите яснота. „Определяйте се, с кого сте! Защото, който е за Първанов, е срещу мен.”
Помним как свободните медии през 2009 г. колективно бяха настръхнали срещу БСП и тройната коалиция. Днес сме свидетели как тези свободни медии, отново колективно симпатизират на Сергей и сатанизират Първанов.
Медии , които трайно са болни от детската болест на българския преход “антикомунизма” се загрижиха за БСП!? Започнаха да убеждават колко е европейска визията на Станишев и колко провинциална е тази на Първанов.
От сюжет към сюжет изводът е един. Тези разнопосочни фактори имат едничката цел – атака срещу Георги Първанов. И отговорът сам идва. Всички ги е страх от силна и обновена БСП начело с новия стар лидер.
Страхува се едноличното управление на Борисов, който предпочита за спаринг партньор Станишев, защото му е удобен! И защото пети път го бие на избори и то така, че човек се запитва:”А може би Сергей е мазохист и му харесва да го бият.”
Да, Първанов хвърли камък в привидно спокойното блато на левицата и Станишев почувства заплаха за поста си. Но това, че той нервничи, съвсем не означава, че това е лошо за БСП. Обикновенно подобни трусове са оздравителни, а соцпартията трабва да излезе от безличното си живуркане и да стане реална алтернатива на ГЕРБ.
Страхува се и властващото бездарие на Позитано 20, което с малки изключения се ръководи от идеята за лично оцеляване. От изявите на бившия президент е видно, че той се стреми към диалог вътре в партията и навън в обществото. Открит, от първо лице диалог, а не задкулисен, в полутонове. Не защото БСП е лидерска Партия. БСП ще я има без Станишев или Първанов, без Жан или Лилов, защото е носител на идеи по стари от самата нея. Но тези и много други дейци на БСП са нейно достояние и потенциалът им трябва да бъде използван, а не разпиляван в безмислени битки. Те трябва да формулират съвременен модел на социалната държава, а лидерските им качества да мобилизилат лява България за победа в парламентарните избори.
И ако през месец май БСП реши, че Станишев трябва да се концентрира в ПЕС, където тепърва му предстои да се докаже на мажоритарен избор, то логично партията да избере да бъде водена от Георги Първанов. Така БСП ще има реално двама силни лидера /при този тотален дефицит!/, единият на европейско ниво и отговорности, а другият на национално!

Но засега това е само едно добро пожелание за хепи енд! А в сю/реалния живот на българската сцена го има само и единствено Бойко Борисов. А срещу единствения рейтингов политик, който би могъл да се пребори с Борисов се сипе лавина от лъжи и полу истини, в които само едно е вярно – името – Георги Първанов.
Светлана Шаренкова”

CES 2014: Браян Кръзнич представи бъдещето на Intel

CES Keynote Speaker Brian Krzanich Intel CES
На провеждащото се изложение CES 2014 ( International Consumer Electronics Show), Главният изпълнителен директор на Intel, Браян Крзанич очерта редица продукти, инициативи и стратегически отношения, целящи ускоряването на иновациите при различни[...]

Община Дългопол няма да обяви ден на траур

Дългопол погребва днес починалите Петър, Живка и Стефан от любовния триъгълник, завършил фатално навръх Богоявление, предаде Стандарт....

В „Спартак 1918“: Атанас Атанасов подписва в понеделник

Новият треньор на "Спартак 1918" Атанас Атанасов и всички попълнения ще подпишат договори в понеделник, съобщиха от клуба. „Принципно вече...

Япония придобива 280 нови острова

Япония се готви да придобие собственост над 280 острова в границите на своите териториални води. За това съобщава "Ройтерс". Страната...

Ромът от клипа с кучешкия бой отрече питбулът да е негов

Видеоклип с бой между кучета взриви интернет пространството. От кадрите се вижда как питбул убива бездомно куче, а мъж стои до тях и ги...

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване