07/06/09 21:47

Призовавам всички българи да дадат своя глас в оставащия ден и да подкрепят скалите в Белоградчик

Българският природен обект, който е кандидат да се превърне в едно от новите 7 чудеса на света, отстъпи на четвърто място в своята категория, след като бе изпреварен от Дяволския град в Сърбия, съобщи БЛИЦ.
Скалите в Белоградчик отстъпиха една позиция назад в класацията за новите седем природни чудеса на света и вече заемат четвърто място, съобщи кметът на Белоградчик Емил Цанков. Пред скалните образования в Белоградчик засега са Дяволския град в Сърбия, Колка Каньон в Перу и Суминдеро каньон - Мексико. Утре ще бъдат обявени и номинациите в отделните категории. През последния месец скалите в Белоградчик заемаха трета позиция. Номинацията на природният феномен е в категорията "Пещери, скални образувания и долини". Отчита се голяма активност при гласуванията в интернет. Призовавам всички българи да дадат своя глас в оставащия ден и да подкрепят скалите в Белоградчик, каза Емил Цанков, цитиран от "Дарик радио". Гласуването за новите седем природни чудеса на света е до 7 юли. Тогава от участващите 260 природни обекта ще останат 77, като от тях ще бъдат определени само 21. От тях експертна група ще определи новите седем природни чудеса на света. Класацията за новите седем природни чудеса е инициирана от швейцарска неправителствена организация. Сайтът за гласуване за седемте природни чудеса е new7wonders.com Четете повече на dnes.dir.bg
Публикувана на 07/06/09 21:47 http://new7wonders.com
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване