06/10/10 03:42
(http://e-vestnik.bg/)

Фейсбук като огранизатор на бой с възглавници пред Народния + фотогалерия

Призив във Фейсбук събра около 100 души на бой с възглавници пред Народния театър във вторник вечерта. Снимки: авторката

Пропагандата започна в така наречената социална мрежа Фейсбук, преди около 2 седмици. До неделя към 400 души бяха потвърдили, че ще присъстват.

Събитието беше обявено за 18 и 30 часа пред Народния театър в София. Към 18 и 15 плахо започнаха да прииждат по двама по трима - момчета и момичета, гушнали възглавници. И като ги питаш откъде знаят за събитието, всички са единодушни:”Фейсбук! Пратиха ми покана и така”. Но се събраха не повече от 100 души. Достатъчно, обаче - всички участници бяха в интервала 15-25 години, с блясък в погледа.
Повечето нямаха представа кой е организатор, но в крайна сметка се намери - Боби Борисов, на 19 години, от София.

Първоначално имаше няколко групички от по няколко човека тук и там. Не си говореха, макар че с тези възглавници определено си личеше за какво са дошли. Но някак си срамежливо не си обръщаха внимание един друг. Това обаче трая кратко, започнаха да си приказват и леко да се закачат с възглавниците с някой друг заблуден удар. Запознаваха се, разменяха се скайпове и имена. И се започна… Няколко десетки възглавници се подмятаха в продължение на 2 часа от театъра до НДК… Възрастни хора се разхождаха наоколо, доста от тях питаха какво става тук, всеки обяснява „Бой с възглавници”. И те се смеят и им е забавно, защото такова нещо досега явно не са виждали. Пожелаваха успех и след това бързо се изтегляха на някоя пейка, по-далеч, за да не отнесат някоя.

Снимка за спомен на финала на боя пред НДК. Снимки: авторката

Началото на боя беше зрелищно – ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване