06/14/10 08:34
(http://e-vestnik.bg/)

Парламентарният Франкенщайн, Цецка, Фидоска и Мозъка

Цецка Цачева и Искра Фидосова. Снимка: официален сайт

Тия дни за първи път се чу името на председателя на парламентарната комисия по еврофондовете – Светлин Танчев.

Не защото е предложил някакъв вълшебен ефективен начин за употребата им, нито е открил смислени контролни процедури. Името на никому неизвестният председател излезе начело в парламентарното разследване на скандала с нелегално публикуваната (променен текст) добавка към Закона за наркотичните вещества и прекусорите. Текст, който не е обсъждан в комисията, изготвила закона, се публикува в Държавен вестник, без указ на президента. Текстът дава възможност изображение на наркотични вещества да се използват в реклама. От тази възможност в момента се ползват единствено производителите на една водка с листо марихуана на етикета. Е, много е трудно да се сетиш кой е платил за поправката.

Това ще го преживеем.

Но какъв е този парламент дето прави каквото си иска? Помни ли някой, че същият започна (стартира) дейността си като фалшифицира дата на документ при „входирането”. Става ясно, че парламентарният Дух не се смущава да стъпи накриво. Да не говорим, че първият му закон беше откровено лобистки – за нотариусите. Пак лобистки беше опитът да пробутат отпадане на забраната детски екскурзии да пътуват през нощта. Това също беше отменено, но след приемане от парламента.

Съмнява ли се все още някой, че парламентарният Франкенщайн може да произведе всякакъв монстър, сглобен от законодателния триумвират - Цецка, Фидоска и Мозъка.
Впрочем, техните имена се мяркат и в този скандал. Фактите в разследващата парламентарна комисия се трупат, но ще има ли достойнство управляващото мнозинство на ГЕРБ, “Атака” и сините да свали имунитета на Св. Танчев – и без това, за една година не се видя да е свършил някаква работа по европейските въпроси.

Ако ли не, главният прокурор между две пури ще може ли да се самосезира? Президентът също би могъл да забележи, че в случая е тежко нарушено разделението на властите. А това е много по-важно от ненужния СЕМ, например. Иначе премиерът Борисов смята да поднесе на зрителите си венец на справедливостта – Станишев в затвора, че не заключил някаква тъпа папка през девет сандъка в десетия.

Само дето в битката с 3-главата ламя ясно се вижда, че тия управляват сякаш нямат нито една.

П.С.

За да изпревари събитията, авторът даде текста на Умен Читател.
Този път той всичко разбра, но поиска уточнение за края:
- Сякаш нямат нито една… Какво?
- Глава, бе.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване