06/16/10 07:26
(http://e-vestnik.bg/)

Ние като член в ЕС (не като гъз)… Българският хляб е боклук. А българска музика по MTV?

Снимка: Силинеок, Уебшотс

Продължава от вчера. Виж предишната част - Българинът е безпринципен педераст. БГ-гюбек за цял свят - лайф, от мола
Б. р. - Следващите редове са скандални, писани от човек, който не е писател или журналист, а с инженерно образование. Възмущението му от деградацията на нравите у нас минава границата, но е полезно да се прочете, защото обществото някак безмълвно се примирява с диктата на безкултурието и простотията, и има нужда от някой отрезвяващ вик.

България влезе като член в Европейският съюз. Член…?

Това звучи …не знам как.
София европейска столица ли е? В смисъл като архитектура, хигиена, инфраструктура?
България европейска страна ли е?
Ти европеец ли си? В смисъл – като възпитание, манталитет, култура, облекло, музика, хранителни навици?

Добре, ок. Посочи ми български филм, който да е от европейско ниво.Аз ще ти кажа един – „Отклонение”. Дръпни си го от мрежата. Той е изключение и е отпреди 40 години. Е? Какво се построи върху или към този филм? Нищо. Резултати в извън български мащаб? Нула.
Къде е българският Костурица?

Музика – по VH1 и MTV има латино и др., а българско?

Нали сме чалгаджии тук… Правим велика балканска музика. Ще смаем света. Просто на всеки ъгъл – чалга изпълнител.
Чужденците са полудели по нашата чалга. А нашата чалга е на европейско и световно ниво, нали?
Ако е така, къде е нашия вариант на Горан Брегович? Ама той не е чалга – български ми, чалгослущи европейци.

Къде намериха място българските оренталски ритми в ЕС? Ти, който плати за роклята с голия гръб на щерка ти 5 бона да се кълчи и чепи на абитуриентския бал и на живо да им пее едикоя си гнусна певачка, кажи: Къде е БГ-чалга присъствието на сцената на ЕС?

Участничка в конкурса “Мис Силкон” в София си показва гърдите на фотографите. Снимка: Емакс студио

Хората от латиното направиха световна вълна. Къде е българската чалга вълна по света? По VH1  или MTV да има чалга песен на български да е номер едно? На испански латино има.

Друга музика? Кажете, бре? Нотите не са на кирилица! За хубавата музика няма нужда от превод. Дайте ми имена на групи, изпълнители и парчета, с които България е известна по света и хората припадат.

Ок. Допускам , че всеки момент Министерството на културата ще лансира БГ-песните на световната сцена по проект, заплатен от ЕС. Ще чакаме явно.

Българската кухня – циганската баница превзе ЕС

Тук сме яки. Берлускони моли премиера ББ да разговаря с браншовата организация на българските ресторантьори да спрат инвазията си в Италия и Европа. Редица италиански ресторанти и пицарии затвориха по света и в ЕС, заради отлив на клиенти към българските ресторанти в тези страни.
Пицата е вече отминал спомен. Макароните и лазанята са отдавна забравени.
Българската циганска баница е превзела света. Филийка хляб, залята с олио и поръсена с чрвен пипер от пловдивско е най-предпочитаното ястие. Според Евростат за последната година България е изнесла на 300 милиона тона червен пипер и 700 милиона литра – олио за циганска баница. Макдоналдс е на път да се оттегли от ЕС. Циганската баница е хамбургерът в Европа – единодушни са всички. В десетилетието на  Ромската култура – са най-щастливи българските цигани. Хармонията между ромите и българите е пълна смятат от дружеството Ромска вселена и Обединени цигански галактики.
Ромите и българите танцуват щастливи заедно под ритмите на българския феномен – чалга. Кълчат се щастливи и едновременно, ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване