06/23/10 11:09
(http://e-vestnik.bg/)

“Рамщайн” пее цинизми на български, “Металика” заобича публиката в София + фотогалерия

Металист в публиката. Снимки: Иван Бакалов

Вокалистът на “Рамщайн” събори публиката в София, като пропя с български думи циничната си песен “Пуси”. В нея лирическият герой казва на английски: “Ти имаш “котенце”, аз имам пишка. Какъв е проблемът?” От устата на “Рамщайн” на стадиона в София прозвуча “Ю хев а пу.ка, ай хев а к.р”. Публиката избухна въодушевено в смях.

Това беше кулминацията на втората вечер на фестивала Sonisphere - Sofia Rocks в София. Най-големите имена на метъла се събраха в София за два дни (виж по-долу подробности за представянето на всяка група).

Робърт Трухильо, Джеймс Хетфийлд и Кърк Хамет. Снимки: Иван Бакалов

“Ние правим историята тази вечер” – каза от сцената на стадион “Васил Левски” в София Джеймс Хетфийлд, фронтменът на “Металика”. Така той обяви на публиката, че ще излязат да свирят едновременно четирите големи групи на метъла – “Мегадет”, “Антракс”, Слейър” и “Металика”. В джаза има едно понятие “джем сешън” – когато музиканти от различни състави се съберат да свирят и пеят заедно, обикновено в края на концерта. Тук се получи същото, само че не с джаз, а с траш метъл.

Сцената се напълни с металисти с китари, които произведоха невъобразим звук. Изпълниха заедно Am I Evil, обичайно изпълнявана от “Металика”, но оригиналът е на “Даймънд хед”.
Основните барабани в този “метъл джем сешън” бяха на “Металика”, но и за останалите трима барабанисти също бяха приготвени по малко, за да има какво да блъскат и те.
Това не се е случвало досега – не само няколко метъл групи да свирят едновременно едно парче, ами и четирите “водещи в жанра”.

Пред сцената на фестивала Sonisphere - Sofia Rocks в София. На сцената - “Металика”. Снимки: Иван Бакалов

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване