06/30/10 21:40
(http://e-vestnik.bg/)

В десетката: Как Бойко Борисов откри закусвалня на несъществуваща магистрала

Снимка: от тв екрана

Боже, на какво зрелище станах неволен свидетел! Гледах без звук репортаж на националната телевизия. Без звук човек обръща внимание на тонове подробности, които иначе пропуска.

Та, надписът под картинката гласеше нещо от сорта на „нови търг. обекти на магистрала „Струма”. Нямали място хората и съкратили търговски на търг. Аз обаче в първия момент наивно се радвам и викам: нов търг ли? Значи ще строят нещо там, ще я има тая магистрала.

Но не би. Били нови търговски обекти. И то какви! Бензиностанция и закусвалня. „Шел” и „Макдоналдс”. Това видях. И кой ги открива? Бойко Борисов, естествено. Плевнелиев. И – забележете – американският посланик. Негово превъзходителство, който окончателно се превърна в безпрецедентна мерудия на всяка манджа. В един момент горкият оператор беше забравил за Превъзходителството и премести камерата като последен сватбарски снимач, само за да влезе и Уорлик в кадър.

Е, това вече е прекалено! Прекалено е. Магистрала “Струма” не съществува – нито официално, нито действително. Няма магистрала „Струма”, но те откриват търговски обекти! Помните ли, впрочем, как предизборно Станишев откри километри от несъществуващата магистрала „Люлин”. Тогава Борисов отсече: открихте километри от никъде до никъде на несъществуваща магистрала. Е, сега господин Борисов, успя да надмине Станишев и откри търговски обекти на несъществуваща магистрала. При това под благия поглед на задокеанския си надзорник – онзи, който единствен напоследък го легитимира в очите на блажените вярващи.

Тази медийна свирка надмина дори и невероятното заглавие „Бойко сваля тока с три процента” от миналата седмица. Такова нещо не е бивало! Министър-председателят ми да открива тържествено крайпътна бензиностанция и закусвалня! И репортажът започна с триумфалното идване на кортежа – сигурно за да покаже, че Борисов пести пари и този път не идва с хеликоптер!

Явно и горката репортерка беше прозряла с какво се е захванала, та беше помолила оператора си да снима и кадри със строежа на въпросната магистрала „Люлин”, която прелива в “магистрала” „Струма”. Ония същите колони, от които падат хора или чукове падат на главите им. Ония същите колони, които дълго време ще символизират свинщината, която не спира да се случва у нас.

Ансамбъл рипа на фона на надписи на латиница – все едно преди месец не се бяха зарекли да гонят реклами, в които не пиша на български. Безценно! А гледах репортажа без звук. Какво ли щеше да е с говор!?

Знаят ли господата, които съветват премиера, че подобни ходове издават единствено отчаяние? Да откриеш някъде си ВЕЦ се ядва, но да откриеш Н-тия шел и макдоналдс е безумие.

Господа, не се сещам за друг момент, в който Костов, Първанов и Станишев са заявявали заедно, че икономиката върви към провал! Стреснете се най-накрая! Защото едно е сигурно – ако сте разочарование (всички ви стискаме палци да не сте), ще бъдете най-голямото и опустошителното!

Виж още текстове в блога на Жоро и Първан

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване