07/14/10 15:36
(http://e-vestnik.bg/)

BG новини - премиерът нарежда в ефир на Нова ТВ, таксиджия убива колега с лопата

Сутринта вчера започна с включване на премиера Борисов в сутрешния блок на Нова ТВ, при което той не си хареса снимката, която му бяха пуснали на екран. „Можеше да изберете снимка, на която не съм от свободното си време”, каза той и веднага му я смениха със снимка, на която е костюм.
После през деня най-вълнуващото в новините беше, че таксиджия уби по обяд свой колега с лопата на стоянка за таксита в столичния квартал „Младост”. По-възрастен колега го бил прередил, взел му клиент. И 33-годишният шофьор праснал с лопата по главата 57-годишния си колега, който умира по-късно в близката болница.
Има нещо сбъркано в българските новини… Някак свикнахме, че е нормално е да съобщават такива неща…

Първо – премиерът Борисов ходи неглиже насам-натам по официални мероприятия, явява се в спортен екип по телевизии по разни поводи, после се сърди защо го показват такъв… Дори снимката, която му показаха с яке и блуза не е от спортно състезание, а от поредно откриване на нещо си като кмет. Не от свободно време. Във Франция подобен коментар в телевизия на президента Саркози към един от служителите в студиото беше осъден като скандален и дълго се въртя из медиите и интернет форумите. Тук – няма такова нещо. Медиите мълчат - прав е Бойко, к’во го злепоставят – така трябва.
Нова ТВ вече се утвърди като обслужваща правителствена телевизия. В сутрешните блокове там постоянно присъстват министри и хора на властта, към които водещите задават отговори и внимават с нещо да не ги нервират. Кой тук да реагира на такава скандална забележка на премиера?
И някак нормално е да съобщят в новините, че един таксиджия убил с лопата колегата си по обяд посред София. И си отишъл вкъщи, където го арестували. Клиентът си взел друго такси и всичко си върви по реда си…
Български новини… Нормални.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване