07/27/10 17:08
(http://e-vestnik.bg/)

Със сватбата на сина си Първанов си го мери с Борисов

Не съм хейтър (б. р. – мразещ) на президента и семейството му. Синовете му ми се виждат симпатични, а жена му – трезв и нормален човек. Съчувствам на младоженците за публичната им сватба. Не можеше ли цялата дандания да мине инкогнито? Явно не.

Сватбата на президентския син имаше ясно послание: „Аз съм като вас. Като женя сина си го правя както му е редът. Мерцедес, всичко живо шие грозни дрехи, настъпване, залци с мед, съвета, църквата, ресторанта, да не обидим сватовете… Е кой не го прави?”.

Разбираемо е, Първанов мери сили с един друг човек от народа – Борисов. Някак автоматично това значи да показваш, че никоя родна простотия не ти е чужда.
Добре щеше да бъде, ако президентът не правеше като другите. Глупостите в съвета, айде разбирам, ама тази тъпня в църквата и гнусния Скай плаза със скучното меню и сватбарските мурафети.

Уж за това президентът е един, предполага се, че има доста повече качества от масата.
Няма скоро да видим български президент на колело, децата му да ходят на абитуриентски бал с рейс, да предпочита къмпинга пред лова, да показва самочувствие с шега, а не с убийствена сериозност и най-вече да не прави всички простотии, които прави любимият му народ. Мислех си, че президентът ме представлява в друг смисъл, че изразява неживковост, европейскост, някаква модерност и интелигентност, а не спарен балкански традиционализъм и обикновена пошлост.

Пожелавам на малкия Първанов син да има късмет да се ожени извън мандата на баща си – белким се отърве от селската пълна програма.

P.S. Все пак обикновеният Първанов е за предпочитане пред маниакалния Костов, който ожени дъщеря си в резиденция Бояна.

P.P.S. Умен читател каза:

- Е какво толкова пискаш? Лично аз съм бил поне на четири-пет сватби в Скай плаза.
- Точно за това пискам, защото президентът можеше да ожени сина си в някое малко затънтено селце, след което да си тръгне и да остави купона на младите. Щеше да значи повече от всичко, по което се опитва да прилича на простия българин.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване