08/01/10 22:45
(http://e-vestnik.bg/)

Цецка – по-свещена от Цола. МВР пак – милиционери. Гоце – по-важен от Саркози

Цецка Цачева. Снимка: от тв екрана

В Арбанаси полицията арестува и понаби двама румънци, защото искали да влязат в хотел, който бил затворен заради Цецка Цачева. Тя се черпела вътре в ресторанта с гости на някакъв търновски фестивал - в 1,30 часа през нощта, както казаха на пресконференция местните!

Като четеш съобщението на полицията излиза, че румънците са двама хулигани, които искали да влязат и да посегнат на Цецка Цачева. Ама се оказва, че те не били хулигани, ами шефове на една от големите петролни фирми в България – “Ромпетрол”. Но полицията ги изкарва улични престъпници. Полицията винаги е права, когато съгреши дори. Сигурно не е далеч денят, когато Веселин Маринов ще изпее подобна песен по стихове от партийни поети.

В съобщението на МВР се казва - “…били спрени на входа от дежурен полицай.” Ами защо полицаи дежурят пред хотел, който не е резиденция? Защо забраняват достъпа? Защото вътре Цецка се черпи с местния актив и гости на “старопрестолния град”? По стара традиция от времето на комунизма, когато така затваряха за другарите цели улици и хотели. Полицията не може да се отърве от манталитета си на милиция. Преди няколко години дори среден полицейски шеф “отцепи” улица в София, за да празнува юбилея си (виж тук).

В такива случаи, като този с Цецка, се слага една табела на входа на ресторанта “Частно парти” или “Затворено”, охраната седи до вратата на заведението, а не дежури полиция пред хотела, за да спира всеки, които иска да влезе. Никъде не пише, че този хотел е затворен за посетители или има някакви специални функции.

И това задължение на полицията ли е? Вместо да патрулира в Търново – тя охранява Цецка, докато пийва в ресторант и се е настанила в хотел? Нали има служба за охрана, с огромен щат? И армията ли трябва да дойде, за да опази Цецка? Навремето при комунизма, при тогавашната сила на властта и “вседозволеност”, дори членове на политбюро като Цола Драгойчева се показваха по-скромно на публични места.

Но циркът е предизвикан освен от страхопочитанието на местната полиция пред новата Цола – Цецка – и от класическата глупост на ченгетата. На входа двама румънци искат да влязат. Не говорят български. Ченгето им вика – “Не може!” и “Напуснете!” – това са най-любезните възможни изрази на полицаите в такива случаи. Да, ама те румънци, не разбират и се чудят защо полиция не ги пуска да влязат в заведенията на някакъв хотел. Бил дошъл човек от НСО и бил обяснил на английски (Боже, в НСО някой знаел английски).

Няма румънец или чужденец, на който, ако му обясниш, че в ресторанта е шефът на българския парламент с гости, да продължи да настоява да влезе при тях. Но как така ще обясняват – това с Цецка е секретно. И ако тя е в ресторанта - не може пиле да припари никъде в друго заведение на хотела. Това е естествено за милиционерските мозъци. Но не и за нормалните хора.

Цветан Цветанов и Цецка Цачева по време на парламентарния контрол. Снимка: От тв екрана

Става разправия, в която двамата “нахални” чужденци са арестувани. И кой знае защо в съобщението си МВР свързва разправията с Цецка Цачева – между редовете се чете - имаше заплаха за човека от народа, но ние опазихме баба Цеца от двама хулигани. Ченгетата твърдят, че румънците налитали на саморазправа, съборили фуражката на единия полицай, един откъснал значката на другия. Адвокатът на румънците отрича въобще да е имало такива действия. На кого да вярваш? На честната и почтена българска полиция? Или на румънците? ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване