08/10/10 21:05
(http://e-vestnik.bg/)

За каква мафия приказвате, бе? Нали я обезглавихе?

Вчера главният секретар на МВР Калин Георгиев направи задълбочено изявление по БНТ, в което да доразвие мислите на своя вожд Цветан Цветанов. И той ги доразви като добър ученик. Каза, че съдът “се държи все едно не е част от държавата”.

Пример за демагогия от най-перфиден вид. И пълно разминаване с демократичната държава. Ако се развие идеята зад тези думи, съдът трябва да се подчинява на изпълнителната власт и да слуша какво нарежда съдия-министър-прокурор Цветанов. И тогава ще е част от държавата. Сега не е. Един новоизлюпен главен секретар, довчера в някакво подразделение на пловдивската полиция, раздава присъди на съдебната система…

Но по-любопитно е друго. “Трябва да си извънземен, за да твърдиш, че у нас няма организирана престъпност”, каза той в интервю неотдавна и доразви идеите си пред БНТ. Не искал да чува твърдения, че в България няма организирана престъпност.

Малко преди това неговият патрон Цветан Цветанов припомни цитат от покойния писател Христо Калчев, че у нас мафията си имала държава – разгневен, че съдът пусна бизнесмен, дъщеря му и данъчна, които се занимавали с измами и т. н.

Ама за каква мафия говорят тия? Нали те вече я обезглавиха? Нали направиха реалити шоу по обезглавяването на октопода? Всички вестници написаха на първа страница, че октоподът е обезглавен – когато беше арестуван Алексей Петров. И дори имаше заглавия, че и пипалата му са отрязани. И той още не е пуснат от съда.

Сега какво? Има друг октопод? Данъчната и оня с дъщеря му? Сумиста и неговите “килъри”?

Цветановци нещо ни будалкат. Мафията беше Алексей Петров. Сега е някакви други. Но дори и тях да ги остави в ареста съда, те друга мафия ще си измислят. Очевидно жонглират с понятието мафия.

Както e-vestnik неведнъж писа – има едри риби като Васил Божков, които демонстративно показват антики за стотици милиони и никой не ги пита откъде са си ги купили. А вдигат врява за някакъв търг за картини. Или за някакви антики в колет на канадската граница, които били български. И по какво се различава оня, който е пратил колета, от Божков? По това, че Божков не праща колети до Канада?

Има и други едри риби като Ковачки, срещу който текат дела, но кой знае защо никой не притеснява съда за него, нито продължава да го разследва – щото е обвинен и пуснат под гаранция при предишното правителство сигурно.

И като Маргините – как така Малкия Маргин изчезна? Кого следи МВР, ако не тях?

Какво разбират под мафия Цветанов и Калин Георгиев?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване