08/16/10 05:14
(http://e-vestnik.bg/)

Властови аспекти на свирката

Долче Вита. Снимка: Кадър от едноименния филм на Фелини

Мисля, че познавам Единствения в Света Мъж, Който Не Обичаше свирките. Не просто не ги обичаше, ненавиждаше ги. “Свирки се правят на Околовръстното, те са унизителни за жената”, каза той докато го гледах зяпнала отдолу нагоре и се чудех кой го е повредил до такава неузнаваемост. Ама аз стоях пред един ултракраен феминист, пред една гневна незадоволена жена с мъжки атрибут!

Оказа се кофти дресировка от претенциозна интелектуалка, на която някой лош безполов Сатана бе поставил мисия да унищожи всяка интимност на света. А пък аз разбрах, че в невинните сексуални игри имало властови номера. Това невинната ми младост дотогава не предполагаше. С напредването на годините все повече хора се опитваха да практикуват власт и подчинение под формата на секс, но аз не им се вързвах, защото вече бях видяла какви поражения нанася това върху любовта към живота.

С Единствения в Света Мъж, Който не Обичаше Свирки се срещнах в сравнително зряла, но все още неомъжена възраст, в условия на продължаващ тотален сексуален експеримент. Вече във времето, когато си водех записки наум за лична употреба, а не просто събирах материал за женски приказки над коктейлчета. Флирт, вечеря, изпращане, да пием по кафе у вас, ами добре, аре стига с това кафе, кой ще ходи сега за презервативи – общо взето ясен на всички сценарий от края на 90-те. На мен ми е като по ноти, отработена история, на него – първи щурм в света на самостоятелния сексуален ловец, първи опит да закичи незаконно женски скалп на колана си, се оказа после. Опитът да го накарам да се отпусне предизвика странната реакция с Околовръстното. За мен пък последваха малко записки наум и известни изводи по митологичните и властови аспекти на сексуалните практики. Никога не съм предполагала, че след толкова разговори с приятелки на тема “снощи ми се схвана ченето, писна ми от този мъжки сексуален мързел”, ще седна да защитавам свирката като свята. Но животът предлага странни обрати. Още повече когато в полето на любимата ми игра – интимните удоволствия – някой се опитва да вкарва властови правила. Е, тогава наистина се ядосвам!

Да разбием темата на няколко основни подвъпроса:

1. Унизително ли е положението на извършващия фелацио спрямо положението на потребителя? Хм, би могло да бъде. Анархо-синдикатът на редовните консуматори на гроздова от металната конструкция до блок 605 в Люлин – една стара и утвърдена школа в сексологията – твърди, че жена, застанала на колене пред мъж със смъкнати боксерки е върха на мъжкия сексуален триумф. Особено ако го гледа в очите по време на цялото действие. Тази поза има различни варианти – на колене под масата на публично място (практикува се на служебни партита за повишаване на статуса пред работодателя или на мутренски сбирки за придобиване на статуса “фолк-певица”), на колене под бюрото (практикува се в Овалния кабинет на Белия дом).

Такава свирка може да направиш и без задължителното влизане в съприкосновение с мъжки полов орган. В известен смисъл това престава да бъде “свирка като сексуална практика”, а се превръща в “свирка като обществен феномен”. И за жалост установявам, че е широко разпространена във все още не съвсем сигурното ни общество. А да не забравяме, че то на един по-ранен етап от историческото си развитие е създало и поговорката: “Преклонена глава сабя не я сече”. Като май е имало предвид точно “обществено ангажираната свирка”. Забелязвам, че тя в България е не просто практикувана, а престижна. Пък и не само в България. Няколко свирки изстреляха Моника Люински до висотите на световна знаменитост. Тук по-скоро проблемът е – ако искаш наистина да напреднеш със ...

Публикувана на 08/16/10 05:14 http://e-vestnik.bg/9757/vlastovi-aspekti-na-svirkata/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване