08/17/10 21:40
(http://e-vestnik.bg/)

Вместо фейлетон: ВАЦовете вапцат паралелно Бойко, Първанов, Цветанов

Следващите два текста са от вестниците “Труд” и “24 часа” от вчера. Публикуваме ги без коментар, заедно със снимката от първа страница на “24 часа” от миналата седмица, със забележителния репортаж за почивката на Цветан Цветанов и Веселин Маринов в курорта Албена.

Труд: Бойко каза: Токът на морето да светне!

Вицепремиерът Цветан Цветанов и певецът Веселин Маринов (на заден план) са на първа страница на “24 часа” от миналата седмица, по време на кроос на курорта Албена. Вестникът отделя 2 страници за физкултурата на министъра и придворния му певец. Текстът под снимката обяснява как сутрин Цветанов тича, после плува и ръководи акции по телефона.

Много натоварен работен ден имаше вчера премиерът Бойко Борисов. В типичен за него стил той успя да поздрави Варна за празника й, да обходи няколко обекта, да пререже куп ленти, да коментира важни държавни и лични дела и да се прибере в столицата. През целия ден ехтеше новината на Генерала: “При финансирането на пътищата вече ще се набляга на тези от Северна България”. От Варна Генерала разпореди още токът на Южното Черноморие да светне! И прати вицето си Симеон Дянков да изпълни заръката му.

11 ч. Луксозен автобус спира пред катедралния храм “Успение Богородично” във Варна. Преди минути е приключила литургията, отслужена от митрополит Кирил за празника на морската столица. Председателката на парламента Цецка Цачева, военният министър Аню Ангелов, кметът Кирил Йорданов, дипломати, депутати и местни управници от ГЕРБ търпеливо изчакват финала на церемонията. Външният министър Николай Младенов не се откъсва от приятелката си Гергана, облечена в елегантна рокля на точки. Липсват БСП активисти. Единствено се “разписват” бившият транспортен министър Петър Мутафчиев и Корнелия Нинова - в ярка червена рокля. Над площада се разнася на запис химнът на Варна, в изпълнение на Веселин Маринов, вдигат се флагове, шества духовият оркестър на ВМС. Всички чакат премиера.

11,30 ч.На площада пристигат лимузини, районът е отцепен. Слизат Борисов и финансовият министър Симеон Дянков. Двамата се качват в автобуса, където ги чакат политиците. “Живо-здраво”, поздравява репортерите Борисов и сяда отпред. До него се настанява Дянков. Министър Младенов и Гергана обаче избират служебната кола.

В автобуса е и кметът Кирил Йорданов. И веднага се преквалифицира на гид: “Отляво - нов мол, пред вас - обновена улица”. Сменя умело темите - презаселването на града, озеленяването, пътната инфраструктура.

12 ч. Автобусът спира на новото кръгово кръстовище на ул. “Девня”. Пътниците слизат и под предвидливо опънатата тента ги посрещат Младенов и Гергана. “Новият участък от ул. “Девня” намалява напрежението по основните пътни артерии. Той е реконструиран за 12 млн. лв. без 34 000 лв. с пари, осигурени от държавата”, изстрелва Йорданов. Симеон Дянков обаче не се впечатлява от сумата. Бъбри дружески с Младенов и му обяснява, че ще пътува за Бургас, за да се среща с представители на EVN. Премиерът му е заръчал да реши проблемите с тока, който често спира в курортите за ужас на местните и на туристите.

Снимка: Булфото

През това време самият Борисов с удоволствие реже лентата на новото кръстовище. Щедро обещава, че пари ще има за довършване на проекта. Но форсира кмета: “Хубаво е новите отсечки да бъдат открити не за следващия празник, а в началото на туристическия сезон”. На репортерска закачка към премиера, че министър Дянков сигурно му е любимец, щом не се отделя от него, Борисов отсича: “Нямам любимци”.

Виж целия текст във в. Труд

24 часа:

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване