10/12/10 03:36
(http://e-vestnik.bg/)

С тъпи акции ДАНС уж гони ислямисти

ДАНС в акция. Снимка: Булфото

сп. „Диалог”, Холандия

„ДАНС удари радикални ислямисти!” – съобщават българските медии не без тръпка на страхопочитание.

Какво ли си е рекъл горкият български гражданин като е прочел това страховито заглавие. Какви пенсии, какви заплати, какви болници, каква култура. Бели кахъри са туй! Ето, „радикалните ислямисти” настъпват, добре че е ДАНС да бди и да ни пази!

И засяда гражданинът на България пред телевизора, и трепери от ужас. Пълното съобщение гласи: „ДАНС, МВР и прокуратурата проведоха съвместна акция по превантивни действия срещу ислямистката организация “Ал Уакф Ал Ислями”, изповядваща радикален ислям.”

Не е шега.

Съвместна акция на службите за сигурност, на Министерството на вътрешните работи и на прокуратурата по …„превантивни действия”! В България сме напреднали, че още преди да има извършено престъпление, ние вече търсим извършителя му.

В това отношение родните служби имат славни традиции. Навремето Държавна сигурност и народната милиция неуморно следяха за минаване на престъпни мисли през главата и изпращаха на лагер в Белене със следната забележка: „Мислел да бяга!” На това му се казва превантивни действия.

С други думи: традициите са живи. Както правилно каза и един местен жител от района на сегашните превантивни дансаджийски действия: „Това си е Държавна сигурност. Дохаждат, когато си искат, у когото си искат и правят, каквото си искат”!”

Виж, ако стане престъпление, тогава е друго. Тогава у нас никой не си мръдва пръста да търси извършителите му. И правилно, защото току-виж се окаже, че я президентът, я главният прокурор, я вътрешният ни министър вечерят с тях.

Страшната организация

Но какво е станало, чуди се гражданинът, защо са тия обиски? Там е работата, че нищо не е станало. Това са си обиски по превантивни действия. Един вид - ние да ви обискираме сега, че то сетне като се счупи стомната….

Добре, ама имало някаква страшна организация с някакво страшно име. Имало е. Тази страшна организация, регистрирана в Холандия, се появила и у нас някъде в лето 92-ро през миналия век, а десетина години по-късно някои от ръководителите на тази организация, били осъдени в Холандия за извършени престъпления.

Ами нашите служби защо сега са се сетили?

Е как защо? Нашите славни служби, оказа се, могат да извършват превантивни действия не само преди, ами и след.

Защото навремето може и пръста не са си мръднали, прилагайки принципа „да се не следиме, оти може и да се хванеме”, но ето сега се плеснали по челата и хукнали да извършват превантивните действия по обезвреждането на… вече обезвреденото от други.*

По-добре късно, отколкото никога.

А има ли я или не днес у нас тази фондация, това няма никакво значение за нашите сърцати спецслужби, които може и да не знаят кого и какво търсят, но пък знаят къде да го търсят!

Затова - търси „радикален ислям” по гори и села!

Аксиома на службите: Който търси - ще намери!

А що е то „радикален ислям”, болест ли е, престъпление ли е  – тия въпроси от ДАНС не си ги задават, защото нямат време.

От ДАНС действат! Нареди им някой, закачулват се, мятат пушка на рамо, мятат се по колите и хукват! Репортерки и репортери хукват след героите от ДАНС по баирите на родопските селца да видят що е то радикален ислямист. И търсят те сред местните, травмирани от десетилетия държавен терор отрудени хорица, що е то „радикален ислямист”, брада има ли, няма ли и дали ако има, не крие в брадата си ако не бомба, то поне „забранена” литература.

Какво е това „забранена литература”

- също никой не знае. И най-важното никой не пита в кой точно български закон е описано какво е „забранена литература”?

Едно време беше ясно - всичко, което идваше от Запад ...

Публикувана на 10/12/10 03:36 http://e-vestnik.bg/10159/dansuvashti-po-porachka/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване