10/22/10 21:15
(http://e-vestnik.bg/)

С “Тръпка”, “Копнеж” и “Ридание” Маги Стийвотър идва в България

Маги Стийвотър с българското издание на “Копнеж”. Снимка: личен архив

Издателска къща „Кръгозор” потвърди официално, че българските фенове ще бъдат зарадвани от посещението на Маги от 10 до 12 декември. Като част от европейското турне на звездата на ърбън фентъзито е планиран 3-дневен престой в България.

„Развълнувани сме не само защото Маги е световноизвестен автор. Тя е извънредно обичан от българските тийнейджъри писател и сме много радостни, че ще отдели специално време и за тях”, сподели Стефка Ангелова, управител на издателска къща „Кръгозор” - българският издател на бестселърите на “Амазон” и “Ню Йорк Таймс” - „Тръпка” и „Копнеж”. „Тя е прекрасно и много талантливо момиче, в което ще се влюби цяла България. Точно както самата Маги е очарована от нашата държава. А ние сме планирали много приятни мигове, изненади и провокации към любимата авторка. До нейното гостуване на пазара ще се появи и поредицата за тъмните феи, включваща книгите „Балада” и „Ридание”. Предстои магичен декември месец,“ обещаха издателите след срещата с Маги Стийвотър на Панаира на книгата във Франкфурт.Месеци наред в офиса на ИК „Кръгозор” пристигат запитвания за мечтаната среща с авторката. Благодарение на романтичните и силни личности, които изгражда в своите книги, и непринуденото си лично поведение, Маги Стийвотър е любимка на българските четящи младежи. „Дали някога ще имам възможност да се запозная с тази магьосница”, пита в свое писмо 15-годишната Мила от Пловдив.

За късмет, да. Освен участия в телевизионни и радиопредавания, лични срещи и раздаване на автографи по време на Панаира на книгата и в книжарници в София и в Пловдив, Маги е звездата, в чиято чест се организира Карнавал на магическите светове. По време на събитието „ще се срещнат“ герои от световното ърбън фентъзи и българската митология. Българските издатели планират истинско шоу с маскен бал, автентичен български фолклор и уникален подарък за авторката.Самата Маги казва: „В представите ми това е древно място с мрачни и тайнствени планини. Харесва ми дори как звучи самото име: България. Като че ли звучи по-добре, произнесено с акцент.” За всеки, който желае да демонстрира талант и да отправи личен поздрав към създателката на трилогията за вълците от Мърси Фолс, са организирани и два майсторски конкурса. Единият е за създаване на четиристишие, което да съдържа думите: тръпка, копнеж, ридание, балада. Другият е за приготвяне на трейлър, разкриващ личното усещате за света на вълците от Мърси Фолс. Точния регламент и журито можете да откриете на сайта на издателството.

С новия роман „Ридание” всеки купил книгата истински фен ще може да се запознае с първите магически същества, създадени от Маги Стийвотър, и ще получи уникална покана за празнично събитие в чест на гостуващата в България писателка. Карнавалът среща на магическите светове ще се състои на 11.12.2010 г. (събота).

Книгата съдържа и програма с възможности за среща с авторката Маги Стийвотър по време на гостуването й в България от 10 до 12.12.2010 г. През декември излиза и „Балада” – втора част от сагата за тъмните феи. Предлагаме откъс от новия роман на Маги Стийвотър “Ридание”.

дванайсет

Лежах на мрамора цяла вечност. Надгробните плочи отстрани отбелязваха изминаващото време с помощта на лунната сянка, която се местеше около тях, осветявайки другата им страна – гравираната с християнски имена, потънали от десетилетия в забвение. Студът проникна в мен и постепенно премина от мрамора във вените им. Всяка секунда, в която лежах на ледения камък, изпълнена едновременно с надежда и страх, че Люк ще ме вдигне от земята, през главата ми минаваха ужасяващи образи, свързани със смърт. Не ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване