11/14/10 19:19
(http://e-vestnik.bg/)

В “Св. Анна” – доктори или погребални агенти? Мъж умря законно в чакалнята. Виновни няма

Мъж на 53 години умря в чакалнята на спешното отделение (!) на болница “Св. Анна” в европейската столица София, след като чакал 1 час да се погрижат за него. Лекари и сестри отлагали, не искали да го приемат, а на настояванията на роднините, че човекът е зле и се превива от болки, те обяснявали, че имат много писарска работа и им плащат малко.
Сигурно наистина имат много писарска работа – така го е измислила здравната администрация. И сигурно им плащат малко.

Човекът си умрял, превивайки се от болки в стомаха, бил болен от рак на белия дроб, опериран преди година, но бил пратен от лекар в Троян в кардиологична болница в София заради сърдечни проблеми. Сигурно е щял да умре рано или късно.

Но на протестите на роднините, че в болницата са се отнесил бездушно, директорът й д-р Димитър Димитров се е изявил не като лекар, а като шеф на погребална агенция.
Той казва забележителни неща, за да оневини бездушието на колегите си – пациентът бил неспасяем, имал метастази. Демек – той е обречен, какво да се занимаваме с него.
Не трябвало да го транспортират от 200 км с лична кола, можел да умре по пътя. Ами с какво да го транспортират? Някой ще им даде линейка? Сами ли да си я купят?

Лекар му прави снимка и го праща в кардиологична болница, а там не му обръщат внимание, защото е бил болен от рак и бил дошъл с лична кола и само с 1 ренгенова снимка. И директорът на “Св. Анна” (много е важно - с две “н”) иска в неговото спешно отделение да идват само с куп документи - от ТЕЛК и с изследвания. Лекари ли работят там или бюрократи?

Високомерният д-р Димитров казва още, че на колегата му в Троян, който пратил пациента в София, трябвало да му вземат дипломата. Като връх на наглостта директорът на “Св. Анна” казва, че за година и половина след като човекът е опериран, роднините не се погрижили за него, той трябвало да ходи на химиотерапия, а не ходил. Ами те роднините сами ли да си я назначат тая химиотерапия? Нали постоянно е бил на прегледи? Наглият доктор обаче стоварва някаква вина (ако въобще има такава) на роднините, не на колегите си.

Като заключение – в “Св. Анна” са невинни. По закон нямали “ангажименти” в такива случаи, освен “по уговорка с “Бърза помощ”, казва директорът на болницата. Никой не се чувства виновен.

Така един човек умря законно в чакалнята на болница и виновни няма.
Да пази Бог да не ти се случва да попаднеш в такава болница при такива лекари.

Пациенти, пригответе си за всеки случай отрано документи от ТЕЛК, изследвания, и по възможност не се разболявайте от рак, защото може да умрете пред лекарския кабинет, без да ви обърнат внимание.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване