11/14/10 22:40
(http://e-vestnik.bg/)

Отвъд Тайната - щастието е възможно

Основната причина да напиша настоящата книга (”Отвъд Тайната”, ИК “Ентусиаст” - б.р.) беше твърдото ми убеждение, че в момента ни се предоставя неповторима възможност. Това се потвърждава от все по-многобройните движения, свързани с духовното развитие, които възникнаха през последните години. Най-показателната проява на този феномен е успехът на аудио-визуалната и печатната версия на книгата на Ронда Бърн, озаглавена „Тайната“.

„Тайната“ е написана в сътрудничество с над двайсет светила в областта на метафизиката и движението за самопомощ. Бърн ни представя поредица от автори, които обясняват теоретичните и практическите елементи на Закона за привличането чрез мисловни вибрации. Тя заявява, че този стар метод е бил използван от няколко прочути исторически личности. Днес „тайната“ е достъпна за всички, благодарение на новите водачи и учители, като например хората, взели участие във въпросната творба.

Аз и моите консултанти уважаваме професионалната работа на Ронда Бърн, както и ясните аргументи, които използва, за да обясни трудни за разбиране концепции. Но най-вече се възхищаваме на възторжената й вяра в тайната сила на човешкото съзнание, повлияно от божественото, чрез която можем да променим живота си и да се радваме на изобилие, щастие и осъществяване на целите си.

Това е причината настоящата книга да е озаглавена „Отвъд тайната“. Не се опитваме да омаловажаваме или да се наложим над книгата на австралийската авторка, а да направим някои допълнения към нея, тъй като тя представлява важна част от много по-мащабно явление. Целта ни е да добавим още данни, преживявания, собствен опит, тайни и съвети, които също представляват част от възможностите на новото хилядолетие.

Убедени сме, че можем да предоставим на читателите на настоящата книга по-пълен поглед върху този феномен и върху аргументите, които ни накараха да повярваме в огромната енергия на съзнанието. Но най-вече сме включили широк спектър от съвети и упражнения, подготвени от най-добрите сред днешните духовни водачи и учители.

Надявам се, че на следващите страници ще откриете мотивацията и пътя си към един удивителен живот. Преобразете живота си и осъществете желанията си!

ПОСТАВЯНЕТО НА ВЪЗВИШЕНА ЦЕЛ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ И ДА СЕ РАДВАМЕ НА ЖИВОТА.

Силата е вътре във вас. Джоузеф Мърфи (18981981)

Интелектуалец, писател и съветник в областта на личностното развитие и израстване, Джоузеф Мърфи посвещава петдесет години от живота си на утвърждаването на мисловната и духовна сила. Той изучава задълбочено всички основни религиозни доктрини и достига до следното заключение: „Силата е вътре във вас!“ С това си вътрешно убеждение в продължение на три десетилетия Мърфи ръководи Църквата за божествена наука в Лос Анджелис, пише книги, участва в конференции и води курсове в различни държави.

Когато започнете да използвате вълшебната сила на подсъзнанието си, ще успеете да постигнете удивителни неща. Джоузеф Мърфи

Мърфи проповядва „научната молитва“. Тя представлява хармонично общуване между съзнателното и подсъзнателното ниво на ума, за да се постигне определена цел. Според неговата философия, овладяването на безкрайната вътрешна сила, която всеки от нас притежава, ни дава възможността да получим онова, което наистина искаме от живота. Основна част от проповедите на Мърфи е вярата. Не става въпрос за мистичната вяра, а за убеждението, че вътрешната сила действително съществува и че човек трябва да вярва, за да постигне вечно щастие:

Законът на живота е законът на вярата. А вярата може да се обобщи накратко като мисъл във вашето съзнание. Начинът, по който мислите, усещате и вярвате, оформя и предполага съзнанието, тялото и заобикалящата ви среда. Ясното разбиране какво правите и защо го правите ще ви помогне да осъзнаете на подсъзнателно ниво хубавите неща в живота.

Техниката, предложена от Джоузеф Мърфи, има за цел да предостави конкретни решения на конкретни проблеми. Целите му са насочени към конфликтите от всекидневието, които оказват влияние върху човешкия живот. Тези ...

Публикувана на 11/14/10 22:40 http://e-vestnik.bg/10412/otvad-taynata-shtastieto-e-vazmozhno/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване