11/24/10 05:00
(http://e-vestnik.bg/)

Т. С., проститутка: Дъщеря ми знае какво работя, не й е приятно, но го приема

Т. С. Снимка: личен архив

Т. С. е 38-годишна, работи като проститутка в салон за масажи, заедно с още три жени. Има дъщеря ученичка и иска да се раздели с тази професия. За пръв път е влязла в тази професия през 90-те години, след това дълго е работила друга работа, в последните 3 години отново се е върнала към проституцията.

- Как станахте проститутка?

- Аз съм бивша спортистка. Опрях до тая работа заради безпаричието, имам дъщеря, за която се грижа самичка.

- Защо решихте да започнете точно с тази професия?

- Шест години бях треньор по спортна гимнастика и когато спортът започна да запада, започнах друга работа на няколко места, заплатите бяха ниски, и накрая опрях до това.

- Какво работехте преди?

- Работех в детективска агенция, тогавашния шеф искаше да правя секс с него, аз отказах и той ме спря от случаите. Останах без средства… Тогава просто пуснах обява във вестника и вечерта бях наета. Това беше 1996 и 1997 година. После един човек ми помогна, подсигури ми работа и се занимавах с плодове и зеленчуци близо девет години. Преди три години и половина този човек почина и пак прибягнах до тази професия… Понеже имам здравословни проблеми, работех на три места по час, по два, и започнах много да се изморявам, търсех доходна работа, не можах да намеря и… започнах да работя в масажен салон.

- Имате дъщеря. От съжителство с мъж ли е тя?

- Не. Аз се разведох, с мъжа ми имахме дете, което почина при раждането, и след това просто исках да имам дете, не съм търсила дълготрайни отношения с мъж, а пък и проблемът е, че повечето мъже искат секс и, така, бягат от отговорност. Сама съм си я отгледала. Тя знае какво работя, не й е много приятно, но го приема, защото знае, че го правя, за да си поемем разходите.

- Какви са плановете ви за нея?

- Скоро ще завърши средното си образование. Иска да учи в чужбина. Търсим варианти за безплатно обучение, защото аз не мога да поема обучението в чужбина… И така… Просто не искам никога да опира до тази професия, искам да учи, да се развива.

- Има ли други ваши близки, които знаят каква е професията ви?

- Да, и родителите ми знаят, имам и две сестри. Те също знаят.

- Какво мислят за това?

- Приемат го, не им е приятно, но го приемат

- Какви жени проституират и много ли са според наблюденията ви?

- Ами доста голям е обемът. Много жени се принуждават поради липса на средства, жени над 30 години, с деца, разведени жени, млади момичета, които искат да учат. Има и момичета, които не могат да работят тая работа, защото трябва малко по-силна психика. И това е проблемът - повечето са наркоманки и прибягват до алкохола, просто натоварват психиката си на тази работа, защото се срещат с всякакви хора, всеки е с неговите претенции и изисквания. И някои идват и си изливат проблемите пред теб…

- Имате ли впечатления от сводниците? Откъде произлизат според вас?

- Преди бяха от групировките, за момента не знам, но, предполагам, имат отношение с полицията. Аз лично съм без сводник. Моите наблюдения са от 1996-1997 година. Беше, така…, доста страшничко, защото ни нямаха за хора. Ако клиентът се оплаче, просто се стигаше до пребиване. Нямаш право да отказваш на клиент, което не е приятно. Сега е малко по-добре на някои места. Няма глоби, няма насилие, нещата са по-нормални…

- Какви са другите жени, с които работите?

- Ние сме общо четири. Всички сме над 30 години, имаме деца и… Мисля че сме нормални жени, просто професията ни е, така…, не е приета от обществото… ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване