12/21/10 04:10
(http://e-vestnik.bg/)

Плодът бил мъртвороден; Прокуратурата като слуга на Цветанов и като божествен орган

Цветан Цветанов. Снимка: Sofia Photo Agency

Пишете жалби против министъра до прокуратурата и ЕС, призовава адвокат

Оказва, се че абортираният в 5-ия месец плод от 17-годишна майка в болницата в Горна Оряховица бил мъртвороден. Това казва петорна съдебномедицинска експертиза, съобщиха вчера по БНТ. Документите от изследванията били 40 страници.
Доста време ги бавиха тези изследвания. Някак неудобно е, след като силният на деня - вътрешният министър Цветанов - прави атракции в парламента и нарича лекари убийци на бебе, да признаеш, че няма убито бебе. В заключението се казвало, че има и лекарска небрежност, ама няма убийство. Въобще, при преждевременно раждане, има проблеми с оцеляването в 7-ия месец, а в 5-я практиката показва, че оцеляването е изключителна рядкост, при това с тежки увреждания. Но това не попречи на Цветанов да се изтъпани на трибуната на парламента да говори драматично за бебето, чийто живот са отнели едни лоши лекари. И да чете записите от подслушаните им телефони.
Че били циници, че били небрежни - добре, такива са. Но убийци, излиза, че не са. Тепърва прокуратурата ще тича подир Цветановите обвинения да ги доказва.

Тя, обаче, си затваря очите пред друго явно престъпление на самия Цветанов. Записите, които изчете той пред парламента, по закон не могат да се използват за друго, освен за наказателно производство (чл. 145 а - виж повече тук) Наказанието е от 1 до 5 г. затвор, независимо дали са разсекретени или не записите със СРС. Прокуратурата обаче се държи като прислужница на Цветанов и го оневинява. По този въпрос е коментарът в БлогА на Николай Хаджигенов, адвокат.

Как прокуратурата спасява Цветанов от затвор

Явно и прокуратурата е абдикирала тотално от задължението си да следи за спазване на законността. Тихомълком с по два реда в някои електронни медии и във вестник “Сега”, с половин уста се съобщава, че прокуратурата няма въобще да разследва Ежко Ежков за извършеното от него нарушение на чл. 145 а НК. Забележете, защото именно прокуратурата му е разрешила да извърши нарушението на закона (?).

Направо не знам какво да кажа.

Първо, прокуратурата не е божествен орган и не е оторизирана по никакъв начин да раздава индулгенции! Още по-малко е оправомощена да разрешава на някой да нарушава закона! Пък бил той и министърът на вътрешните работи – Ежко Ежков!

Напротив, съгласно Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт, именно прокуратурата е органа, който е длъжен да следи за спазването на закона, без оглед заеманото от извършителя място в обществото. На практика, прокуратурата директно отказва да разследва Ежко Ежков.

Въпросът е - защо? Защото е министър ли? По същата причина директорът на НАП каза, че няма нужда от ревизия (б. р. - на Цветанов). Въпреки че е налице минимум едно фрапиращо нарушение на закона, а именно регистрацията по ДДС, която е задължителна след преминаване на прага от 50 000 лв. доход за една година. Всеки друг човек, НАП ще го съдере от ревизии, актове, ще му начислят ДДС-то със стара дата, ще му наложат запори и прочие. На Ежко нищо. Явно е недосегаем? Затова ни се подиграва публично! Щял да си каже за доходите, ама друг път.

Действията на прокуратурата будят недоумение и затвърждават създаденото мнение, че напоследък се изпълняват единствено поръчкови операции с чисто политически мотиви. Макар че зад политическите мотиви винаги има скрити и икономически.

Любопитно ми е, как ще се обясни това на света и на евроатлантическите партньори? Същите тези партньори, не се свенят да разследват действащи министри, премиери и президенти. Там и полицията, и прокуратурата работят наистина, не като наш’те тука. И там никой не е по-голям ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване