12/27/10 17:43
(http://www.cross-bg.net/)

БАРОК ще се присъедини към подписаното Споразумение за партньорство между Комисията по култура, МК и гражданските обединения

София /КРОСС/ Утре, 28 декември, председателят на Българската асоциация на работодателите в областта на културата /БАРОК/ Анастас Попдимитров ще подпише от името на организацията Споразумението за партньорство между Комисията по култура към Народното събрание, Министерството на културата и гражданските обединения в сферата на културата, съобщиха от Министерство на културата. Споразумението предвижда: публичните власти и гражданските обединения взаимно да зачитат своите допълващи се компетенции при формирането и провеждането на националната културна политика; всяка от страните да може да инициира и да участва в публични дебати по проблемите на културната политика; органите на законодателната и изпълнителната власт да получават своевременна информация от гражданските обединения за изследователски и експериментални програми и резултатите от тях, а гражданските обединения - да бъдат информирани своевременно за предстоящи управленски и законодателни решения, свързани с провеждането на националната културна политика. С подписването на Споразумението се поставя началото на дългосрочен процес на партньорство чрез създаване на Национална стратегия за развитие на българската култура.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване