01/06/11 18:11
(http://e-vestnik.bg/)

Няма лошо да се подслушват министри… Луд ли е премиерът?

“Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции”, заяви премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви. И допълни - „Аз съм мнителен човек и искам да имам контрол върху техните действия.”

Управлението на Борисов се превръща във фарс.
Такова подслушване не е имало и по време на комунизма.
А сега, за разлика от тогава, има закони за подслушването.
Може да се подслушва само за “за предотвратяване и разкриване на тежки престъпления, по реда на НПК, когато необходимите данни не могат да бъдат събрани по друг начин”. За това е нужно съдебно разрешение, по искане на прокуратурата.

Излиза, че министри и шефове на агенции са заподозрени за извършване на тежки престъпления, за да ги подслушват. Източници от прокуратурата съобщили пред „Капитал”, че са правени такива записи по тяхно искане, но ченгетата не са предоставили записите на обвинението близо година. Тоест - слушат, за да знаят какво си приказват министрите. Бойко Борисов да знае…
“Такива материали (б. р. - записи със СРС) - в прокуратурата до днешния ден не са постъпвали и прокуратурата не е разполагала с тях”, каза говорителката на прокуратурата Кожухарова.
Значи - ченгетата под управлението на Цветанов и Борисов подслушват министрите си, назначени от самите тях. Както де факто признава Борисов - няма им доверие. Ами нали той ги е избрал? И ги е предложил на парламента, да гласува правителството?

Има нещо тотално сбъркано в мисленето на премиера. Той се държи като фатмак, дори не като генерал, какъвто набързо го произведоха навремето, за да удовлетворят егото му.
Това е явна злоупотреба с власт и закононарушение. Сега щели да разследват дали записите не са правени от други лица. Защо? Ами нали премиерът открито признава, че подслушват?

На фона на това тримата главни герои в подслушаните разговори - Танов, Дянков и Цветанов вчера се появиха усмихнати на снимка в Гоце Делчев, където ходили да видят някакви задържани тирове с цигари. За какво да ги гледат? Да се появят заедно, да покажат, че се обичат?

България става все по-абсурдна държава.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване