01/12/11 19:55
(http://e-vestnik.bg/)

Все пак има полза от подслушване… Но съвсем друга

Има ли полза от подслушването? Цветанов поръчал да направят справка за последните години, колко били успехите на подслушвачите. Дрън-дрън.
Големите играчи имат по 5-6 сим-карти с други имена, сменят ги през 2-3 месеца, ще им хванат опинците. Само трошат парите от бюджета.

Държавата е поела курс към пълна полицейщина - оказва се, че е заделила 100 милиона лева за подслушване в бюджета, а същевременно е съкратила бюджета на науката и културата наполовина.
Резултатите от тази лудост не закъсняват.
Вицепремиерът, известен още като Цвъ Цвъ, прочете стенограми от подслушани разговори в парламента. Не беше ли това провокация? Така именно той предизвика „неизвестен извършител” от МВР да изнесе други едни подслушани разговори, които Цветанов никога няма да прочете, и да ги даде на медиите. Както се казва - лайното падна във вентилатора.

Какво последва? Вместо да се засрами, премиерът Борисов каза пред бТВ – “Не виждам нищо лошо от това да се слушат министри… Аз съм мнителен човек и искам да имам контрол върху техните действия.” Тоест – той признава, че се подслушва не по закон за разследване на тежки престъпления, ами превантивно, да се знае кой какво приказва… В една западна държава след такова изказване на премиер, той ще изхвърчи от властта в рамките на същия ден. Тук неговите фенове му се радват – “А така, Бойко, давай, дръж ги”.
Това са хора увредени от комунизма.
Дори Тодор Живков не си е позволявал такова подслушване. Преди 20 години всички се страхуваха, не смееха да говорят по телефона, записваха който си поискат, но нямаше закон.

Сега има закон, а подслушването е тотално, в България има в пъти повече искания за подслушване, отколкото във Великобритания и Германия. И каква е ползата? Някой да е влязъл в затвора за подслушан разговор? Съдът иска доказателства, а не записи от разговори. Подслушването е помощно средство. Тук поради некадърност ченгетата и техните предводители Цветанов и Бойко го превръщат в основно средство.
Но от манията за подслушване на премиера и на Цветанов има полза. Техните записи излизат на светло и самите управляващи стават за смях. Ако не се бяха самоподслушали, нямаше да се изложат.

Като чете човек как говори шефът на митниците: “Като ти падне х..ят, п…ки много”, да му стане неудобно. Представя ли си някой, примерно във Великобритания, да изкарат запис между шефа на митниците и финансовия министър с такива изрази?

Но от записите на Танов се вижда нещо по-срамно - как партията на власт иска да си назначава шефове в митниците. Фидосова ходатайства за някого, депутатката Манда – за друг… Разпределение на баницата – така гледат на митницата…

Да продължават да подслушват, ще се дискредитират съвсем.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване